Régen természetes volt, ma már ingyen bor is jár, ha egy étteremben beszélgetnek a vendégek

Elgondolkodtató kezdeményezés.

bor vacsora romantikus

A Rómeó és Júliából ismert Verona városában egy márciusban nyitott étterem egy egész üveg bort ajánl fel azoknak, akik képesek megfelelni egy újkeletű szabálynak. Az Al Condominio tulajdonosa szerint a rendszerre eddig csupa pozitív visszajelzés érkezett.


A veronai Al Condominio étterem úgy döntött, ingyen ad vendégeiknek egy üveg bort abban az esetben, ha képesek lemondani a telefonjukról az étkezés alatt.

Angelo Lella tulajdonos elmondása szerint a kezdeményezés célja az, hogy az emberek a telefonjuk nyomkodása helyett egymással beszélgessenek vacsora közben.

Vonattal például felfedezhetjük a régiót: Olaszország 3 napban: így utazz be 11 ezer forintért egy-egy régiót vonattal

„Olyan éttermet akartunk nyitni, ami teljesen különbözik a többitől, végül pedig ezt a lehetőséget választottuk. A vendégek eldönthetik, hogy lemondanak-e a technológiáról a beszélgetés javára”

– fejtette ki a Guardiannek Lella.

Úgy látják, hogy mindenhol egyre nagyobb problémát jelent a technológia. Egyáltalán nem szükséges percenként ránézni a telefonunkra, rengeteg ember számára viszont mobiltelefon gyakorlatilag egy droggá vált. A Condominióban úgy gondolják, hogy a módszerükkel lehetőséget adnak az embereknek arra, hogy minőségi időt töltsenek egymással – persze egy kiváló bor társaságában.

Az étterembe érkezve a vendégek a bejáratnál adhatják le telefonjukat, amit a személyzet egy zárható dobozba helyez. Miután valaki megvált okoseszközétől, odaadják neki a doboz kulcsát, és amennyiben felmutatja ezt a pincéreknek, érkezik is az üveg bor. Az étkezést követően a vendégeknek lehetőségük van véleményt is írni az étteremről, amit a szóban forgó dobozban hagyhatnak.

Különlegesség, hogy akik a legérdekesebb értékelést írják, azok számára az étterem egy komplett ingyenes étkezést ajánl fel a jövőben.

És azt tudtad, hogy Kiderült, milyen ízű bort ittak az ókori rómaiak?

„A visszajelzések eddig nagyon pozitívak voltak. Vendégeink 90 százaléka bevállalta, hogy mellőzi mobileszközét egy üveg borért cserébe. Fantasztikus látni, hogy az emberek nyitottak erre és inkább beszélgetnek, mintsem, hogy képeket mutogatnak egymásnak vagy válaszolgatnak az üzenetekre”

– mesélt a tapasztalataikról Lella.

Ugyan Veronában az Al Condominio a legelső étterem, ami ilyen lehetőséggel kecsegtet, ám Olaszországban máshol is láthatunk hasonló példát. A toszkánai Separé 1968-ban például utalványokat adnak azoknak, akik étkezés előtt leadják telefonjukat.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET