Sör, kultúra és egy kis túra: 10 változatos őszi program, amit hiba lenne kihagyni

Lesz sörfesztivál, éjszakai mozizás, könyvfesztivál, de a természet rajongói sem panaszkodhatnak.

őszi program
Shutterstock

Bár a strandoláshoz már lehet hűvös lesz, ősszel sem kell unatkoznunk: idén is rengeteg program közül tudunk válogatni az év második felében. Akad köztük kulturális, művészeti, gasztronómiai, ráadásul a természet rajongói sem maradnak hoppon.


1. Kutatók Éjszakája

www.instagram.com

Szeptember utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a tudományokat népszerűsítő Kutatók Éjszakája. Az eseményen számos előadást lehet megtekinteni, de kísérletekben, laborbetekintésben és különböző játékos programokban is részt vehet az, aki ellátogat. A 2500 programnak 200 helyszín ad otthont.

Egyébként a hétvégén is akad bőven program: A nyári időjárás biztosan tartja magát: 5 szabadtéri program a hétvégére!

2. Kraft Sörfesztivál

www.instagram.com

A sörök szerelmeseinek szervezték meg a Dürer Kertben a Kraft Sörfesztivált (szeptember 7-10.), ahol többtucat magyar és külföldi főzde söreit kóstolhatják meg a vendégek. A borkedvelőknek sem kell csüggedni, ugyanis a Budapest Borfesztivál is ebben az időben (szeptember 7-10.) zajlik majd a Budavári Palota teraszain.

Ne hagyd ki! A királyi család kedvenc levese, ami lehet, nem is létezett

Balaton Wine & Gourmet

www.instagram.com

A Balatonnál sem áll meg az élet, szeptember 21. és 24. között itt kerül megrendezésre a nívós Balaton Wine & Gourmet fesztivál. A programban több mint 50 magyar étterem és borászat vesz részt, mellettük pedig idén Franciaország és Argentína is képviselteti magát. A sokszínű kínálat részét képezik a kóstolók, a szakmai workshopok, de Michelin-csillagos séfek programjai és családi lehetőségek közül is válogathatnak a vendégek.

4. Corvin Moziéjszaka

www.instagram.com

A népszerű Corvin Moziéjszakát idén is megrendezi a Corvin mozi. A szeptember 22-ére időzített esemény során régi klasszikusok mellett új filmeket is láthatunk, de a műsoron lesz premier előtt vetített film is.

5. World Press fotókiállítás

www.instagram.com

Szeptember 20-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban kerül ismételten megrendezésre a sajtófotókból összeállított World Press Photo kiállítás. A tárlatot november 5-ig lehet látogatni. A kiállítás sokszor szomorú témákat dolgoz fel, így volt ez tavaly is. Idén egy picit vidámabb képekkel is találkozhatunk, de persze az sem fog csalódni, akit a nehezebb témák érdekelnek.

6. Nemzetközi Könyvfesztivál

www.instagram.com

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált idén 28. alkalommal rendezik meg szeptember 28. és október 1. között a Millenárison. A fesztivál 140 kiállítóval és több mint 40 külföldi szerzővel készült, de díszvendégként az amerikai sci-fi-íróval, John Scalzival is találkozhatnak az olvasók.

7. Budapest Design Week

www.instagram.com

Magyarország lenagyobb design eseménye, az idén 20 éves Budapest Design Week 2023-ban október 5-15. között kerül megrendezésre. Az esemény Budapest belvárosában, több helyszínen lesz látogatható és az elmúlt 20 év tárgyait, eseményeit és remekműveit mutatja be.

8. Duatlon Hévíznél

www.instagram.com

Idén is megrendezik a HEVIZBIVALY Duatlon nevű, szabadtéri verseny sorát tartalmazó programot. A november 27-én megtartott sporteseményen a versenyzők a Hévíz-patak meleg vizén mérettethetik meg magukat. A teljes verseny 10 kilométer evezést és 10 kilométer futást foglal magába.

Ez is tetszhet: 4 vulkántúra, ha a hétvégi kirándulások alatt már a pulzusod sem emelkedik

9. Via Ferrata

www.instagram.com

A magaslatok szerelmeseinek az ősz lehet az egyik legszebb évszak, hiszen ilyenkor gyönyörű színes környezetben köthetik össze a kirándulást a mászással. A Vasalt Utak például rendszeresen, szombatonként és vasárnaponként szervez via ferrata túrákat Cseszneken, Tatabányán, Sárospatakon és a közkedvelt Cuha-völgyben is.

10. Sződligeti Mesetó

www.instagram.com

Sződliget egy Budapesthez közeli kicsiny település, ahol az ezer darabos söröskorsó-gyűjtemény mellett varázslatos, szinte mesébe illő tavacska várja a kirándulni vágyókat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET