Édes Valentin!

Ezeket a Bálint-napi édességeket ajánljuk, ha valami különlegesre vágysz!

Fotó: Facebook

A világot az 1990-es évektől kezdte meghódítani a Valentin-nap: először az angolszász országokban kezdtek képeslapokat, apró ajándékokat adni egymásnak a barátok és a szerelmesek, néhány éve pedig Magyarországon is népszerű lett a szívecskekultusz. Nézzük, hol és milyen finomságokat szerezhetünk be magunknak vagy szívünknek kedves szeretteinknek!

Freyja

Fotó: Facebook

Ha nem fényes, glitteres cukrászcsodákra vágysz, de megadnád a módját a Valentin-napi reggelinek és egy minőségi és ízletes megeleptésre voksolnál, akkor a Freya Valentin napi csomagját ajánljuk. Az autentikus, kissé rusztikus croissant-ok csak limitáltan elérhetőek, a csomagban egy málnás-marcipános és egy áfonyalekváros, karamellizált földimogyoróval meghintett sütemény van.

Cím: 1021 Budapest, Vadaskerti utca 1-3.

Chouchou

Fotó: Facebook

Amennyiben elegáns, francia stílusú desszertre vadászol, ami nemcsak isteni, de nagyon látványos is, akkor a Chouchou modern, de egyszerre hagyománytisztelő édességeiből válassz. A cukrászda folyamatosan variálja a kínálatát, érdemes a közösségi média felületeken követni az üzletet, hogy mindig tudd, milyen különlegességekkel készülnek. Valentin napra a málna mousse tortájukat 3 ízkombinációban kínálják: bergamott-pisztáciás, csokis-málnás és mogyorós-karamellás verzióban.

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 23.

Waffle Wonderland

Fotó: Facebook

A Waffle Wonderland nem válogat, hogy melyik gofri legyen a fő profilja, inkább mindegyiket kínálja: legyen szó holland karamellás Stroopwaffle-ről, a kelt tésztás belga gofriról vagy a most divatos buborék gofriról – náluk minden van. Valentin napra is sok finomsággal készülnek, a fenti képen látható klasszikus rácsos gofri is ilyen, amit páros menüben lehet kérni: páros „Waffle And Love" menüben, amiben 2 piros színű buborék vagy belga gofri van választható feltétekkel vagy „Páros Stroopwaffle menü" 2 db szívecske alakú holland ostyával választható feltétekkel vagy ugyanez csokiba mártva szórócukorral.

Cím: 1027 Budapest, Csalogány u. 21.

Chez Dodo

Fotó: Facebook

„Fogadjátok szeretettel a tavaszi kollekció részeként megálmodott legújabb kis macaronomat, melynek alapja egy kirobbanóan gyümölcsös szedres, meggyes, málnás feketeribiszkés ganache. A macaronom szíve egy intenzív mandulás-marcipános-szőke csokoládés krém, amibe még egy egész pirított, blansírozott mandula szemet is elrejtettem nektek!" – írja a Chez Dodo macaronok megálmodója és az üzlet tulajdonosa az új Je t’aime (Szeretlek) fantázianevű, limitál macaronról. Igazán ízléses és ínycsiklandó, nem igaz? A Chez Dodo évek óta hozza a magas minőséget, a csodás csomagolástól pedig tényleg egy komplett, igényes ajándék érzetét kelti minden egyes csomagjuk.

Cím: 1051 Budapest, Sas u. 7.

Fittnass

Fotó: Facebook

Budapest egyik legjobb mentes cukrászda hálózata a Fittnass mindig nagy kínálattal várja a betérőket, és ami a legjobb, hogy mindig minden friss a pultban, pedig ugye diétás boltról beszélünk, ahol nem 30 szeletes tálcákkal viszik az édességet a vevők. Valentin napra is készülnek a Fittnass üzleteiben, így azok is kaphatnak desszertet Valentin napra, akik nem ehetnek cukrot, tejet, laktózt vagy glutént. Több féle szív alakú keksz, krémes sütik, torták és islerek is lapulnak a pultban, csak győzzünk választani!

Cím: 1138 Budapest, Váci út 178. (Duna Plaza földszint) vagy 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 43.

AMI MÉG ÉRDEKELHET