Vajon melyik kávét szeretjük a legjobban?

Ma van a kávé világnapja, úgyhogy szóljon ez a nap a népszerű italról + egy ajándékról, amely a Fresh Cornerekben vár!

Fotó: Getty Images

A MOL öt évvel ezelőtt nyitotta meg az első Fresh Cornert, azóta pedig már mintegy 170 hazai töltőállomáson kínálja a legjobb minőségű kávét, helyben sütött prémium pékárut, friss szendvicseket és hotdogokat. Hogy a világnap emlékezetesen teljen, szeptember 29-én a Fresh Cornerekben ajándékkal lepik meg a kávéimádókat.

Van, akinek egy fontos reggeli rítus a a forró ital elfogyasztása, egyre többen azonban naponta többször is elkortyolnak egy finom kávét, sőt, bizonyos helyekhez vagy alkalmakhoz ragaszkodnak, ha kávézásról van szó: bármi történjék, ott és akkor meg kell inniuk azt a bizonyos kedvenc feketét! Így van ezzel rengeteg ingázó, sofőr és más autós, akik alig várják, hogy megálljanak szusszanni, és közben megkapják élénkítő italukat.

Útközben, autóban, bárhogy... 5 meglepő tény az utazók kávéfogyasztásáról:

  • Naponta 31 ezren kávéznak a MOL-töltőállomásokon.
  • Napi szinten összesen 170 kg kávét főznek le a 170 hazai Fresh Cornerben.
  • A legnépszerűbb kávé az eszpresszó, a második a kapucsínó, a bronzérmes pedig a hosszúkávé.
  • Egyetlen hét alatt összességében egy kisebb személyautó súlyának megfelelő kávé fogy el a MOL-töltőállomásokon.
  • A legtöbb kávét reggel 8 és 9 óra között vásároljuk.

Fotó: Unsplash

Bár régiónként nincsenek kedvenc kávétípusok, az elfogyasztás módja területenként eltérő: az autópályák mellett lévő MOL töltőállomásokon nagyobb arányban fogyasztják helyben a kávét, míg a városon belüli üzletekben az elvitelre kért kávék száma magasabb.

„A Fresh Corner esetében tudatosan törekedtünk arra, hogy prémium minőségű kávét szolgáljunk fel az úton lévők számára. Ehhez nem csupán a megfelelő kávéfőző gépekre, hanem a munkatársak folyamatos barista-képzésére, illetve esetenként a kávéreceptek megváltoztatására is szükség volt. Büszke vagyok arra, hogy ma már egyes településeken sokan a helyi Fresh Cornerbe járnak meginni a reggeli feketéjüket" – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

Minden nap kávénap, viszont az ünnepe ma van!

A kávé világnapján, szeptember 29-én a MOL 1+1 promóciót hirdet töltőállomásain, azaz minden vendég a megvásárolt kávé után a másodikat ingyen kapja!
AMI MÉG ÉRDEKELHET