Vadássz magenta színre az egész világon!

A Pantone a Viva Magentát választotta 2023 színének!

Fotó: Shutterstock

Fedezd fel te is ezt a vibráló, vidám színt bármerre jársz a világon!

A 2023-as év színe a Viva Magenta, amelyet a cég erősnek és erőt adónak nevez, örömöt, vibrálást, energiát és optimizmust sugároz, ami mindenképp jó hatással van ránk, mindegy, hogy ilyen színű felsőt veszünk fel, ebben az árnyalatban pompázó virágot szagolgatunk, esetleg iszunk egy magenta színű gyümölcskoktélt. Állítsd össze 2023-as utazási terveidet aszerint, hogy hol találsz igazi magenta szépségeket a világban!

Provence-i sólepárlótól kezdve, a holland tulipánmezőkig rengeteg helyen megtalálhatod az év Pantone színét!

Santorinin népszerű a felfuttatott murvafürt (Bougainvillea)

Fotó: Shutterstock

A görög sziget ikonikus növénye ez a magenta színű virágot hozó fajta, amely egész nyáron virágzik és remekül fest a hófehérre meszelt házak mellett.

Végtelen holland tulipánföldek

Fotó: Shutterstock

Igaz, a tulipán minden színben csodálatos, de magentában igazán szemet gyönyörködtető látvány. Ha nem jutsz el tulipánültetvényre, akkor keresd fel Hollandia bármelyik virágpiacát és gyönyörködj bennük ott!

Hagyományos füstölőpálcikák Hanoiban

Fotó: Shutterstock

Vietnámban vallási rituálékhoz használják ezeket az élénk rózsaszín, tömjén illatú füstölőpálcákat. A pálcák piros színben is kapható és kézzel készítik őket a vietnámiak.

Festékanyag kurkumából

Fotó: Getty Images

Kumkuma por a Devaraja piacon

A kumkuma (kumkum) por minden piacon kapható, ezt a selymes simaságú port Indiában társadalmi és vallási jelölésekre használják. A kurkumát megszárítják és oltott mésszel porrá őrlik, ettől lesz pirosas, magentás árnyalata.

Magenta-fehér Saline de Giraud sólepárló

Fotó: Getty Images

Sok szép sólepárló van a világon, de ez a provence-i csoda talán a legélénkebb rózsaszín a világon. A fenti mesterséges tó Camargue területén van, mely nagyobbrészt az Arles-től északra kettészakadó, a Földközi-tengerbe torkolló Rhône ágai közt fekszik. Ilyen szép magenta vizű medencékben krisztályosítják a sót.

Vörösáfonya-betakarítás Amerikában

Fotó: Getty Images

A fenti kép Massachusetts-ben készült vörösáfonya-szüreteléskor. Ilyenkor a tavak, folyók felszínén összegyűlik az összes lepotyogott termés és egységes magenta színűvé válik a vízfelület, amíg össze nem gyűjtik hálóval a bogyókat.

Színpompás Havanna

Fotó: Getty Images

Kuba híres arról, hogy olyan, mintha megállt volna ott az idő. A régi, színes amerikai autók pontosan olyan jól néznek ki, mint 60-70 évvel ezelőtt, és igen, vannak magenta színűek is!

Fokváros színpompás városrésze

Fotó: Shutterstock

A dél-afrikai Fokváros Bo-Kaap (régen Malay Quarternek nevezték) negyedében a szivárvány minden színében pompázó házakat láthatsz, a 150-200 éves épületek némelyike még ma is remek állapotban van.


AMI MÉG ÉRDEKELHET