Ha maradt benned lendület: 5 rövid európai nyaralás az utószezonra

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet utazni?

utószezon, nyaralás
Shutterstock

A nyári időjárás megviccelt bennünket, de szeptemberben és október elején még lehet olyan szerencsénk, hogy kifogjuk az indián nyár kellemes, simogató napsütését. Most olyan közeli helyeket mutatunk, ahol 3-4 nap alatt tökéletesen feltöltődhetsz egy utószezoni nyaralás keretében.

Kajakozás Horvátországban

Shutterstock

Dubrovnik nyugati oldala

Kristálytiszta vizével, félreeső öbleivel és lenyűgöző tengerpartjával a kajakozás fantasztikus módja az Adriai-tenger felfedezésének. A kalandor utazók festői szigetek között evezhetnek, útközben rejtett barlangokat és érintetlen strandokat ismerhetnek meg – ennél jobb hely nincs is, hogy az utószezonban még nyaraljunk kicsit. Akiknek nem elég a kajakozás és strandolás, túrázhatnak és biciklizhetnek a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkban vagy kirándulhatnak az 1700 méter feletti Biokovo-hegy csodálatos lankáin.

Az ősszel érdemes almát is szedni: Ennél olcsóbban nem jutsz hozzá: mutatjuk az ország „Szedd magad!” almaföldjeit

Pamplona bikák nélkül

Shutterstock

A 15. században épült székesegyház

Pamplonát a legtöbben a júliusi Sanfermines fesztivál (vagy Fiestas de San Fermín) miatt ismerik, ekkor van a híres bikafuttaás a spanyol város szűk utcáin, de ez a város és környéke sokkal többet tartogat, és ősszel még turistatömegektől sem kell tartanod.

Olvasd el ezt is! Ha kimaradt a nyaralás: 5 film, amit ha megnézel, garantáltan jobb kedved lesz

Az aktív pihenésre vágyó túrázók felfedezhetik a környező Navarra régió festői tájait, de érdemes biciklivel is körbetekerni a festői vidéket. A több kalandra vágyók vadvízi evezésre is befizethetnek a közeli Irati folyón, vagy siklóernyőzhetnek a lenyűgöző Pireneusok felett. Ha nyugodtabb városnézésre vágyunk inkább, akkor sem fogunk csalódni, hiszen az ókori római alapítású város rengeteg látnivalót ígér.

Izgalmas túra Skóciában

Shutterstock

Menedékház a Cape Wrath Trail útvonalon

A Cape Wrath Trail Skócia egyik legnépszerűbb és legszebb túraútvonala; igaz, meleged nem lesz, és szükséged lesz jó minőségű szél- és esőálló ruházatra is, mert itt aztán a 22 fok-napsütésből pillanatok alatt lehet olyan szélvihar, hogy azt sem tudod, hirtelen hol is vagy. Ha szereted a kihívásokat, és nagyon vágysz a természet csendjére, szépségére, akkor a fenséges Skót-felföld sziklái és tavai egészen biztosan azt nyújtják, amire szükséged van.

Nyerő panoráma: via ferrata Olaszországban

Shutterstock

Bármerre nézel, magas hegyek vesznek körül

A Dolomitokban található ez a gyönyörű régió, ahol könnyebb és nehezebb via ferrata útvonalakat is találhatunk tudásunknak és bátorságunkanak megfelelően.

Ez is érdekelhet: 5+1 furcsa szokás a világból, ami kellemetlen helyzetbe hozhatja a turistákat

Itt tényleg végtelenek az outdoor programlehetőségek, rengeteg kirándulóhely és sportolási opció közül választhatunk, és amíg kellemes, napos az idő, addig a tengerparton is kipihenhetjük a mászás vagy a hegyi kerékpározás fáradalmait. Egy-egy pihenőnapon ellátogathatunk az Amalfi-partra, és felfedezhetjük a sziklák között megbúvó festői kisvárosokat, ahol utószezonban sokkal kevesebben vannak, mint a főszezonban.

Túra a Strombolin

Shutterstock

A Földközi-tenger világítótornyának is nevezik Olaszország egyik híres, aktív vulkánját, a Strombolit. A Lipari-szigetek legészakibb tagja engedi, hogy megcsodáld a természet erejét, miközben lebegsz a elképesztően szép Tirrén-tenger hullámain, de befizethetsz vulkántúrára is, ha jól bírod a hegymászást.

Ha már vulkántúra: 4 vulkántúra, ha a hétvégi kirándulások alatt már a pulzusod sem emelkedik

Ha Szicíliában van a bázisod, akkor mindenképp tervezz be egy hajókirándulást és egy túrát a pufogó vulkánhoz. A tengeren utószezonban is nagyon erős a nap, de a hűsítő szél miatt ezt nem lehet érezni, úgyhogy hajókázás közben nagyon vigyázz a bőrödre, rendszeresen kend be fényvédővel!

AMI MÉG ÉRDEKELHET