Útmutató Caprihoz – Hova menjünk a misztikus szigeten?

Megmutatjuk, hol egyél, pihenj és ringatózz a vízen!

Fotó: Shutterstock

A varázslatos, olasz sziget évszázadok óta a turisták egyik legkedveltebb úti célja. A kicsi, sziklás táj azt az érzetet kelti, mintha a szikrázó kobaltszínű tenger és a végtelen égbolt között pihennénk. A múltkori nagy dél-olasz úti ajánlónk után jöjjön egy kalauz csak Caprihoz!

Caprin a flórát mediterrán cserjék, virágzó seprűvirágok és citromfák jellemzik, a sziget fő motívuma, a citrom mindenhol fellelhető. Úton útfélen citromárusok, citromos graniták (finom, hűsítő desszert), limoncellók (olasz citromlikőr) és citrom mintás ruhák, kiegészítők találhatók. A római romok, a 19. századi nyaralók, a középkori, kőből készült lábfürdők és a modern megajachtok káprázatos módon megférnek együtt. A dress code az egyszerű fehér, lehetőleg vászon. A konyha tökéletesen leegyszerűsített – halfilé egy csipetnyi citrommal.

Hol szálljunk meg?

Fotó: Facebook

Pazar kilátás a Hotel Lunában!

A családi kézben lévő szálloda körülbelül 10 perces sétára található Capri Piazzettától, és bámulatos kilátást nyújt a Faraglioni sziklaképződményekre. A legtöbb, a szigetre jellemző, festett csempével díszített szoba a tengerre néz, és a tetőtéri étterméből, a Capri Rooftop Lounge Barból csodálatos a naplemente. A hotel második legnagyobb attrakciója a hatalmas medence – a tengerre és a gránátalmákban bővelkedő, kertre néző kilátással. Ha megéheznénk, a szabadtéri étteremben is megkóstolhatjuk a jellegzetes olasz ízeket.

Fotó: Facebook

Hotel Luna

Hol ejtőzzünk?

Paradicsomi szépség – La Fontelina

Az 1949-ben megnyílt strandklubhoz nem kevés lépcsőt kell megtenni a Tragara-kilátó mellett található kis ösvényen keresztül, de egyértelműen megéri a túrát. Az ösvény 300 méteren keresztül kanyarog le a tengerhez a mirtusz- és seprűbokron keresztül. Itt homok helyett mészkőlapokon és jellegzetes, kék-fehér csíkos strandszékeken pihenhetünk a lugasban, isteni tengeri ételekkel, amelyekhez hűs sangria dukál.

Csodás naplemente – Lido del Faro

Az 1970-ben alapított strandklub Anacapriban, a Punta Carena világítótorony alatt található, ami szintén egy zegzugos gyalogúton érhető el. Itt kevesebb a turista, ami még élvezhetőbbé teszi a helyet a pihenni vágyóknak. Annak idején itt gyűltek össze a helyi lakosok és a szigeten nyaralók, hogy tömegtől távol csodálják meg a naplementét. A Lido del Faro megfizethető árakkal várja a vendégeket, és ha tengerben túl nagy hullámok lennének, ami elég gyakori errefelé, akkor a sós vizű medencében is csobbanhatnak egyet.

Fotó: Shutterstock

Punta Carena világítótorony

Mit nézzünk meg?

A természet és kultúra keveréke – Villa San Michele

Amikor a svéd orvos és író, Axel Munthe – aki többek közt arról híres, hogy igyen kezelte a szegény beteget – eltávozott az élők sorából, egy különleges örökséget hagyott hátra, mégpedig a saját, gyógyító erőkkel bíró otthonát. Munthe házát ritka, egzotikus növények veszik körül – nem véletlenül nevezik Olaszország legszebb kertjének. Mindenféle fa és növény megtalálható benne: afrikai liliom, kaukázusi gránátalma, olasz fenyő, japán hortenzia, ritka ausztrál mirtusz és még egy svéd nyírfa is.

Fotó: Villa San Michele

Hajóval a sziget körül

Bár hajóval érkezünk a szigetre, nincs capri nyaralás privát hajós túra nélkül! Így kerülhetünk közel a Casa Malapartéhoz (az 1930-as évek végén, Adalberto Libera tervei alapján épült modern remekmű), amely egyébként zárva van a nyilvánosság elől. A Gianni's Boat hajókirándulások felejthetetlen privát kikapcsolódást ígérnek. A 3 órás utak során megállnak a Kék-barlangnál, illetve más, kevésbé ismert, de ugyanolyan szép tengeri barlangoknál, mint például a Grotta Bianca vagy a Grotta dello Champagne. A turisták egyértelműen az Amalfi-parti hajótúrát tartják a legjobbnak, amely során a kapitány saját készítésű limoncellójával élvezhetjük a látványt és a hullámok ringatását.

AMI MÉG ÉRDEKELHET