Előszezonra fel! 5 európai úti cél, amit most érdemes meglátogatni

Kellemes időjárás, aktív pihenés.

madeira

Madeira, Portugália – Fotó: Alex Meier / Unsplash

A túlturizmus hatására egyre többen időzítik inkább a tavaszi – és az őszi – időszakra az éves nyaralást. Ilyenkor ráadásul sok helyen már kellemes az időjárás, és természetesen kevesebb turistával is találkozhatunk. Mutatunk öt úti célt azoknak, akiknek nem olyan fontos, hogy az év legmelegebb időszakában utazzanak.


Puglia – Olaszország

Puglia déli régiója a barátságos helyiekről és a jó időjárásról híres, ezek közül mindkettőt tapasztalhatjuk az előszezonban is. A hőmérséklet ilyenkor általában 20 Celsius-fok körül alakul, így akár kellemes lenge öltözetben is bejárhatjuk Bari, Polignano a Mare vagy éppen a barokk Lecce utcáit.

Itt található még az UNESCO világörökségi listán szereplő Alberobello települése is, mely jellegzetes fehér, csúcsos házikóiról (trullikról) ismert. Tavasztól kezdve az épületeket színes virágok díszítik, így ilyenkor még inkább bájos hangulatot sugároz.

Málta – Málta 

A Földközi-tenger szívében található gyöngyszem festői falvakkal és lélegzetelállító tengerpartjaival ejti ámulatba az odalátogatókat. Málta minden szegletét lenyűgöző építészet díszíti, ahol mézszínű kövek pompáznak az azúrkék vízzel karöltve.

Tavasszal ugyan egy kicsit szeles lehet az időjárás, de a kellemes hőmérséklet még így is adott. Látogassunk el Comino gyönyörű Kék Lagúnájához, járjuk be az északon található Popeye-falut, vagy induljunk a festői déli táj felé, ahol mindenképpen álljunk meg egy finom ebédre Marsaxlokk kikötőjében. Ha az éjszakát koktélozással töltenénk, akkor Sliema bulinegyedét nekünk találták ki, ahol a vendéglátó- és szórakozóhelyek egész héten nyitva állnak.

Hollandia is jó választás: Hétmillió virággal várja Európa legszebb kertje a tavaszi utazókat

Madeira – Portugália 

A Portugáliához tartozó szigeten egész évben kellemesen az időjárás, a tavaszi átlagos 20 Celsius-fok pedig tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy felfedezzük Madeira természeti adottságait – ráadásul ilyenkor az egész sziget virágokban pompázik. Bejárhatjuk a központi botanikus kertet, felsétálhatunk a Levada dos Balcões vízesésekben gazdag túraterületére vagy végighajókázhatunk a São Vicente-barlang mészkősziklái között. Persze a tengert is bátran közelítsük meg, áprilisban például bálnákkal és delfinekkel is találkozhatunk.

Annecy-tó – Franciaország

Az olasz határhoz közeli Annecy-tó Franciaország egyik leggyönyörűbb régiójában fekszik. Aki szívesen töltené aktívan a nyaralást, annak szuper lehetőség bármelyik tóparti apró falu, hiszen a hegyvidékes környéket bárhonnan fel lehet fedezni. Az Annecy-tótól számos túraútvonal indul fel az Alpok irányába, de lovaglásra, siklóernyőzésre és persze egy kis strandolásra is van lehetőség.

A spanyol határhoz közel is van egy csodás francia település: A francia Riviéra elfeledett városa, amit már a római császárok is felfedeztek

Bledi-tó – Szlovénia 

A Bledi-tó és környéke Szlovénia egyik legjellegzetesebb látnivalójának számít. A Triglavi Nemzeti Park szélén, a Júliai-Alpok lábánál fekvő tavacska már önmagában is külön látványosságnak tekinthető, a partján magasodó Bledi-vár pedig a cseresznye a torta tetején. A várat még a 11. század elején építhették fel, melyet az évek során többször bővítettek és alakítottak át. A térségben népszerű tevékenységnek számít – például a középső kis szigetre történő – csónakázás, a kerékpározás és természetesen a kirándulás is, ha pedig megéheznénk, ne hagyjuk ki a jellegzetes bledi krémest se.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET