4 utazási trükk, amit nem árt megjegyezni a következő évre

Érdemes még időben elraktározni ezeket a tippeket, hogy megkönnyítsék a következő utazást!

utazás, táska

Véget ért a nyári szezon, de ahogy azt megírtuk, lassan közelít az az időszak, amikor a legolcsóbban tudjuk lefoglalni a jövő nyári kiruccanásokat. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen menjen a következő nyaralás, érdemes a cikkben szereplő tippeket is megfogadni, hogy megkönnyítsük az utazást.


Google Térkép, internet nélkül

Shutterstock

Az talán magától értetődő, hogy térkép nélkül nehezen boldogulunk egy idegen városban. Szerencsére ma már ez is belefér a farzsebünkbe, ráadásul a Google Térkép offline funkciójának köszönhetően már internet sem kell ahhoz, hogy el tudjunk jutni A-ból B-be.

Nincs is annál kellemetlenebb dolog, ha az utazás közepén fogy el a mobilnet, de amúgy is: miért is kockáztatnánk meg, hogy magas roaming-díjat fizessünk, amikor arra is van lehetőség, hogy egy egész város térképét letöltsük? A Google Térkép funkciója lehetővé teszi, hogy letöltsük bizonyos régiók (városok, környékek) térképét a telefonunkra. Ugyan az útvonaltervezőt így nem tudjuk használni, de az sosem baj, ha véletlenül egy-két utcával többet látunk egy adott városból.

Ruhákat a párnahuzatba!

Fotó: Annie Spratt / Unsplash

Párna

Odaúton még nagyjából tudunk számolni azzal, hogy mennyi ruha fér el a bőröndben, ám visszafelé belefuthatunk abba az előreláthatatlan problémába, hogy bizony túl sok szuvenírt sikerült vásárolnunk ahhoz, hogy azok kényelmesen el is férjenek benne.

A gyakori problémára szerencsére van egy kiváló trükk: vigyünk magunkkal egy cipzáras párnahuzatot, a huzatba pedig rakjuk bele ruháinkat – a párna ugyanis nem számít extra csomagnak a repülőkön. Ez a megoldás abban az esetben is alkalmazható, amikor bőröndünk pár grammal meghaladja a légitársaságok által megszabott súlykorlátot – hívja fel a kiskapura a figyelmet a hamuesgyemant.hu.

Ez is tetszhet: Tényleg ezek lennének a világ legjobb ingyenes turisztikai látványosságai?

Illatkendők a frissességért

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

A tiszta ruhák illata már önmagában feldobja a napot. Ahhoz, hogy ezt az élményt az utazások során is átélhessük, helyezzünk egy-két illatkendőt a bőröndünkbe. A kendőktől a ruháink ugyanolyan kellemes illatot fognak kibocsátani kicsomagoláskor, mintha pár perce vettük volna ki őket a mosógépből.

Ellenőrizzük a lehetőségeinket!

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

Ahhoz, hogy véletlenül se fizessünk sokkal többet egy útért, mint amit kellene, utazás előtt tájékozódjunk az ajánlatokról. A legjobb lehetőséget erre az olyan összesítő oldalak adják, mint a Skyscanner, a Hopper, vagy a Google Flights.

Ezeknek a szolgáltatásoknak hála egyszerre láthatjuk az összes légitársaság ajánlatát, így könnyedén ki tudjuk választani azt az opciót, ami a legkedvezőbb számunkra. Ha még rugalmasak is vagyunk időpontok tekintetében, akkor igazán jó kínálatból választhatunk: az oldalakon meg lehet nézni azt is, melyik napokra szólnak a legolcsóbb jegyek.

Olvass erről is! Régi dilemma: kinek járnak a középső karfák a repülőgépen?

AMI MÉG ÉRDEKELHET