Ennél több ruhát nem érdemes bepakolni egy útra a szakértők szerint

utazás táska

Egy több napra szóló utazás előtt sokan hajlamosak arra, hogy felesleges dolgokkal pakolják teli a bőröndünket. Szakértők adtak pár tanácsot a leghatékonyabb csomagolási módszerekről, és elmondták, mi az a ruhamennyiség, amit még érdemes magunkkal vinni.

A lakberendezéssel foglalkozóKayleen Kelly népszerű TikTok-csatornája tele van pakolási és utazásszervezési tippekkel, nemrég pedig több tanácsot is adott azoknak az utazóknak, akik bizonytalanok a bepakolással kapcsolatban egy hosszab út előtt.

Ez is érdekelhet: 7 rossz szokás, amit ha megváltoztatsz, nem lesz stresszes az utazás

„Ha több helyre tervezel utazni a vakáció során, mindenképpen azt javaslom, hogy csak egy kézipoggyászt vigyél magaddal – több, nagyméretű bőröndöt cipelni és gyakran újracsomagolni ugyanis sok stresszt okozhat. Ha azonban végig egy helyen maradsz, és kényelmesen ki tudsz pakolni, nyugodtan tegyél tele egy feladandó poggyászt"

mondta Kelly a Thrillistnek.

De mi a helyzet azokkal, akik ki akarnak öltözni az utazás minden napján, és egyszerűen nem fér el az összes ruhájuk egyetlen kézipoggyászban? Itt jön a képbe Harmony Obasi, aki TikTok-csatornáján számos utazással és divattal kapcsolatos praktikát tanácsolt már.

Végül neki egy közepes méretű, a repülőtéren feladott táska és egy kézipoggyász bizonyult a megoldásnak.

Olvasd el ezt is! Ezek lesznek 2024 legjobb úti céljai a szakértők szerint

Mennyi ruhát érdemes magunkkal vinni? 

Fotó: Ross Sneddon/Unsplash

A számos tényező miatt − mint az adott úti cél, az időjárás és a tevékenységtípusok − nem lehet kijelenteni, hogy egyetlen megoldás létezik, bevált módszerek azonban léteznek Obasi szerint is.

Ő úgy számol, hogy napi két ruhája legyen az utazás időtartama alatt. Egyiket jellemzően a nappali tevékenységek − például a strandolás és a kirándulások − alatt viseli, míg a másikat az esti programok − az éttermekben, bárokban és szórakozóhelyeken való megjelenés − miatt viszi magával.

Kelly tippjei is összecsengenek ezzel: ha hosszabb időt tervezünk eltölteni egy utazáson, akkor is kövessük a napi két ruhadarabos tippet.

Szerinte azonban nyolc ruhadarabnál álljunk meg, ezeket az utazás negyedik napja után mossuk ki, hogy újra felvehessük azokat.

„A legjobb tippem az, hogy mindent egy bizonyos színpalettán belül csomagoljunk be"

− mesélte Kelly, aki szerint így variálni is tudjuk majd egymással a becsomagolt ruhadarabjainkat.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET