6 tipp utazóknak járványidőszakra

A türelem lesz most az egyik utastársunk.

Fotó: STIL/ Unsplash

Az elmúlt hónapok bezártsága bizonyára megsokszorozza majd az utazás szabadságának örömét. De mire figyeljünk, milyen óvintézkedéseket tegyünk meg, ha útra kelünk?

A kezdeti nehézségek után sokan érezzük úgy, hogy a vírus által megkövetelt viselkedési formákhoz való alkalmazkodás sok pozitívumot is hozott az életünkbe. És ha ez megtörténhetett a mindennapjainkban, miért ne történhetne meg a vakáció alatt is? A külföldi utazás iránti vágy csökkenése a szabályozási kényszereken túl természetes reakció az emberek részéről, így viszont eljött az ideje, hogy felfedezzük a belföld kincseit. Hasznos tippeket adunk, amiket érdemes betartani most, hogy újra útra kelhetünk.

1. Türelem, türelem

Fogadjuk el, hogy nem mindenki kezeli ugyanúgy a helyzetet. Van, aki jobban fél a vírus terjedésétől, és van, aki el tudja intézni a dolgot egy vállrándítással. Ne nevessünk ki senkit a védőfelszereléséért, távolságtartásáért és a biztonsága érdekében meghozott döntéseiért. Egyszerűen örüljünk annak, hogy hurrá, nyaralunk!

2. Alapos tájékozódás

Fotó: 123rf.com

Ha kiválasztottátok az idei úti célt, nem elég csak az adott vendéglátó egységet, szállodát, vendégházat vagy kempinget feltérképezni az előírásokról, de a település honlapján is tájékozódjatok, nehogy ott érjen titeket egy esetleges nem várt meglepetés. A játékszabályok betartása, a kompromisszumkészség és az odafigyelés mára nem luxus, hanem alapvető emberi norma.

3. Az intimitás megőrzése

Attól, hogy újra megnyíltak az éttermek, még nem muszáj minden este idegenekkel teli vendéglőben vacsorázni. Továbbra is törekedhettek arra, hogy szűk családi körben töltsétek az estéket – ha bármikor besokallnátok, csak emlékeztessétek magatokat, pár hete micsoda luxusnak tűnt egyáltalán a lakást elhagyni.

4. Érintés nélkül

A gyerekek kedvenc strandkiegészítőjét, a nyakba akasztható aprópénztartót az idén felejtsétek el, hiszen a legtöbb vendéglátóhelyen most az érintés nélküli fizetést preferálják. Igen, ez azt jelenti, hogy a nyáron a bankkártyátok elengedhetetlen kelléke lesz naponta mind a tizenkét fagyizásnak.

5. Mellőzni a közösködést

Fotó: Tyler Scheviak / Unsplash

Azokat az eszközöket, amelyeket a nyaralás alatt bérelni szoktatok, most érdemes lesz beszerezni. Nyilván nem a vízibiciklire gondolunk, de ha a családban van saját kerékpár, szörfdeszka, vagy kajaklapát, azt érdemes inkább magatokkal vinni. Gondoljatok bele, hányan érinthetik meg naponta egy kölcsönzős bringa kormányát.

6. Újhullámos pakolás

Ebben az évben nem feltétlenül a bikiniméreten lesz a hangsúly, inkább az olyan alapvetővé vált termékeken, mint az arcmaszk és a fertőtlenítő. A maszkból – lehetőleg a mosható típusból – szerezzetek be fejenként kettőt, a normál tisztálkodási termékek helyett pedig válasszátok a fertőtlenítő hatású mosdószereket, így két legyet üthettek egy csapásra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET