Újra elindultak a tengerjáró hotelhajók

Féléves parton veszteglés után újra szelik a hullámokat a hajóóriások.

Fotó: MSC Cruises

A luxushajók üzemeltetői, legénységei voltak az egyik legnagyobb vesztesei a koronavírus okozta válságnak. Márciusban, amikor kiderült, hogy jó néhány hajón fertőzötteket találtak, vagy nem engedték kikötni, a tengerjárókat vagy többhetes kikötői karanténnal sújtották az utazókat és a legénységet. A kezdeti nehézségek után most azonban, ha korlátozásokkal is, de mindenképp biztonságosabb körülmények között léphetnek a fedélzetre az utazni vágyók.

Augusztus utolsó napjaiban hagyta el először nagy tengerjáró szállodahajó Európa partjait azok után, hogy tavasszal Európában is kitört a koronavírus-járvány. A MSC Grandiosa nevű óriása 7 napos útra indult utasaival a Mediterráneumba. A Földközi-tengeri körutazás érint majd 3 olasz desztinációt és a máltai Valettát is.

Augusztus 29-én indult útjára a hajózási vállat második, valamivel kisebb hajója, az MSC Magnifica, amely Barin és Trieszt kikötőjében áll majd meg. Bár az MSC oldalán 2020 novemberétől egészen 2022 januárjáig lehet foglalni rövidebb-hosszabb utazásokat, a foglalási rizikó felér egy izgalmasabb szerencsejáték kockázatával – lesz-e valóban hajóút, lesz-e biztonságosan és kényelemben eltölthető utazás a közeljövőben?

Üdvrivalgással bocsátották útjára az MSC Grandiosát a genovai kikötőben:

www.facebook.com

MSC Grandiosa departs from Genoa

Nem hiába szállnak fel sokan már most a fedélzetre, ennyire vonzó képeknek nehéz ellenállni:

Az MSC óriási hajói gyakorlatilag olyanok, mint egy megállás nélkül szórakoztató miniváros: több medencével, sportpályákkal, kötélpályás kalandparkkal, csúszdaparkkal, wellness részleggel, koncertekkel, előadásokkal, programokkal, bowling-pályával, a legkisebbeknek baby klubbal, videójáték-szobával, továbbá képzőművészeti kiállításokkal és persze vásárlási lehetőségek tömkelegével szórakoztatják az utasokat.

Fotó: MSC Cruises


Fotó: MSC Cruises


Fotó: MSC Cruises


Fotó: MSC Cruises


Fotó: MSC Cruises


Fotó: MSC Cruises


Fotó: MSC Cruises


AMI MÉG ÉRDEKELHET