Újbuda a világ legmenőbb városrészei között

A Time Out magazin szavazásán megint jó helyezést értünk el.

Jó kávézók, használható Duna-part, érdekes szórakozóhelyek és művészeti galériák miatt érdemelte ki Budapest ezen része az előkelő helyezést. Nem feledve azt sem, hogy nem rég a brit utazási és programmagazin szavazása szerint Budapestet a világ 29. legjobb városa lett 2021-ben.

A brit Time Out magazin összegyűjtötte a világ legmenőbb negyedeit, és a lista előkelő hetedik helyére a budai XI. kerület került, amelyet Európából csak a koppenhágai Nørrebro, az Edinburgh-ben található Leith és a vilniusi Station district előzött meg.

Hangulatos kávézók és sok zöld

Fotó: Wikimedia

Kopaszi-gát

A magazin szerkesztői 27 ezer városlakó véleményét kérdezték meg, és helyi szakértők rangsorolták a kerületeket a vendéglátás minősége, a szórakozási lehetőségek, a kulturális kínálat és a közösségi élet alapján. Újbuda értékei között kiemelték a kávézókban és galériákban bővelkedő, fákkal szegélyezett Bartók Béla utat, a közösségi élet zöld központjaként a Kopaszi-gátat és a legendás koncerthelyszínt, az A38 hajót.

„Szuperelegáns, átalakított tereket is találunk, például egy bárt egy régi buszpályaudvarban, egy elhagyatott szabadtéri színházat, egy koncerttermet egy használaton kívüli ukrán hajón, valamint a Kopaszi-gátat homokos strandjaival és folyóparti bárjaival” – írják a magazinban. Fentiek mellett a Dürer kertet és független művészeti galériákat is megemlítenek még.

AMI MÉG ÉRDEKELHET