Új vízum kifejezetten digitális nomádoknak

Ha vonz Dél-Amerika és távmunkában dolgozol, ennek a hírnek nagyon fogsz örülni!

Fotó: Shutterstock

Régóta tervezed, hogy egy nagyobb utazás keretében, akár hosszabb ideig is utazgatnál Latin-Amerikában? Eljött a te időd, hiszen az egyik országban rájöttek, hogy a digitális nomádok akár sokkal több időre is ott maradnak és többet költenek hosszú távon, mint akik egy hétig vakációznak csak az országban.

Irány Ecuador!

A dél-amerikai viszonylatban kicsinek számító (18 milliós lakosság) Ecuadorban valószínűleg sokkal kevesebb turista fordul meg, mint mondjuk Peruban, Argentínában vagy Brazíliában, de mivel tegyék vonzóbbá ezt az egyébként csodálatos kis országot? Szerencsére egy igen praktikus ötlettel álltak elő Ecuador turisztikai vezetői: a távmunkában dolgozó digitális nomádoknak külön turista vízumot adnak.

Hola, hello, buenos dias!

Fotó: Shutterstock

Banos belvárosa

A digitális nomádok köztudottan kevés pénzből utaznak, minél többet akarnak látni az országból, a tengerpartokból, de beérik olcsóbb szállásokkal, a helyiek főztjével és tömegközlekedéssel, motorkerékpár-bérléssel. Cserébe olyan autentikus élményekben lesz részük, ami egy elszigetelt, luxus szolgáltatásokat nyújtó resortban nem feltétlenül elérhető. Így az ecuadori vezetők azt találák ki, olyan hosszabb időre szóló vízumot adnak a külföldieknek, amellyel tovább maradhatnak és még a helyiek vendégszeretetét is jobban kiélvezhetik. A digitális nomádoknak szóló vízummal, vagyis a „Rentista for Remote Work visaval” akár két évig is Eucadorban utazgathatunk.

Miért érdemes Ecuadorba menni?

Fotó: Shutterstock

Galapagos-szigetek

Nehéz elsorolni röviden, de megpróbáljuk: híres lélegzetelállító természeti értékeiről, köztük a Galápagos-szigetekről, az Andok impozáns csúcsairól, az Amazonas környékének biológiai sokféleségéről, valamint a Csendes-óceán partjának rezervátumairól és strandjairól. Az ország remek infrastruktúrával rendelkezik, viszont olcsóbb a megélhetés, mint az európai országok többségében, a lakhatás/szállás hasonló áron van, mint hazánkban, az élelmiszer, az utazás (kontinensen belül) és a ruházkodás azonban olcsóbb. A nagyvárosokban, mint például a fővárosban, Quitóban vagy Cuencában, Guayaquilben, rengeteg közösségi (co-working) iroda elérhető, valamint jól kiépített a Wi-Fi-hálózat is.

Niels Olsen, Ecuador idegenforgalmi minisztere november elején a londoni World Travel Marketen azt nyilatkozta, a Covid-világjárvány arra kényszerítette őket, hogy újragondolják a turisztikai szektor működését. Nos, ez lett a gondolkodásból, bizonyára sok nagy utazó kap majd az alkalmon és megpróbálja felfedezni Ecuadort.

Ez is csak egy nap az irodában...

twitter.com

“Are you looking to work remotely on a place that offers adventures, natural paradises and unique cultural experiences? Ecuador is the best place for digital nomads! Check how to apply here: https://t.co/JWjwWdDwyS #DigitalNomadEcuador #VisitEcuador #BeWellinEcuador”

Mi kell a vízumhoz?

Igazolni kell, hogy van legalább 1266 eurós havi jövedelmed egy külföldi cégtől, munkáltatótól, ahol távmunkában dolgozol vagy te magad vagy a tulajdonosa a vállakozásnak és van egészségbiztosításod. Ezen kívül minden kérelmezőnek rendelkeznie kell érvényes útlevéllel, igazolnod kell büntetlen előéletedet erkölcsi bizonyítvánnyal, és ki kell fizetned a 460 eurós eljárási illetéket. A digitális nomád vízumot itt lehet igényelni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET