Ennél sportosabb nem lehet egy elektromos robogó!

Viszlát zaj- és levegőszennyezés! Itt az új sportos robogó, amivel a városban cikázhatunk.

Fotó: BMW

A BMW bemutatta az új CE 04 elektromos robogót, amely futuriztikus dizájnjával és technológiájával új fejezetet akar nyitni a városi mobilitásban.

Elveszünk a dizájnban

Az új CE 04 modellel a BMW Motorrad tovább folytatja a városi agglomerációkat célzó elektromobilitási stratégiáját. Az elektromos robogó az eredetileg 2017-ben bemutatott BMW Motorrad Concept Link és a 2020-ban leleplezett, gyártás közeli BMW Motorrad Definition CE 04 végleges sorozatgyártásra érett változata. A modern és látványos Light White fényezést az első és oldalsó fekete elemek, illetve a „lebegő" ülés teszik még hangsúlyosabbá. A divatteremtő, teli kerekek és az oldalsó, a dizájnba integrált oldaltámasz szintén egyedivé teszi a megjelenést.

120 km/h-s végsebesség

Fotó: BMW

A tisztán elektromos erőforrás maximális teljesítménye 42 LE (31 kW), aminek köszönhetően az energikus kétkerekű a klasszikus „lámpától rajtolás" és 0-ról 50 km/órára gyorsulás versenyszámában 2,6 másodperces eredményt ér el. A 120 km/h-s végebesség pedig a főutakon és az autópályaszakaszokon is elegendő a villámgyors haladáshoz.

A BMW CE 04 akkumulátorának kapacitása 8,9 kWh, ami nagyjából 130 kilométeres hatótávot biztosít.

Mindez elegendő a károsanyag-kibocsátástól mentes napi motorozáshoz a városban és környékén, vagy akár kisebb túrákhoz is munka után vagy hétvégén.

Gyors és könnyű töltés

A lítium-ion akkumulátor az integrált töltőberendezéssel tölthető hagyományos háztartási csatlakozóról, úgynevezett wallboxról vagy nyilvános töltőállomáson.

Teljesen lemerült akkumulátor esetén a töltési idő ideális esetben 4 óra és 20 perc.

Az opcionálisan rendelhető (az alapfelszereltségű 2,3 kW helyett 6,9 kW teljesítményű) gyorstöltő esetében a töltési idő 1 óra 40 percre csökken, teljesen lemerült akkumulátornál. Ha az akkumulátort 20% és 80%-ig feltöltjük, a töltési idő mindössze 45 perc az opcionális gyorstöltő használatával. Az otthoni wallboxról vagy nyilvános töltőállomáson való gyorstöltéshez Mode 3 töltőkábel szükséges.

Választható extrák

Fotó: BMW

Az új BMW CE 04 kipörgésgátló rendszerekkel is elérhető, amely a belső égésű motorral felszerelt BMW motorkerékpárok ASC rendszeréhez hasonló. Az ASC a motor nyomatékát a hátsó kerék kipörgéséhez képest korlátozza. Az opcionálisan rendelhető (DTC) még biztonságosabb gyorsítást tesz lehetővé, főleg döntött helyzetben, a szintén feláras (a széria ABS helyett rendelhető) ABS Pro pedig egy dőlési szenzor segítségével a kanyarokban is segíti a fékezést. A jármű alapfelszereltségként háromféle menetprogramot tartalmaz: „ECO", „Rain" és „Road". A kiegészítő „Dynamic" menetprogram gyári extraként rendelhető, még agilisabb gyorsulással ruházva fel a robogót.

Ilyen az új BMW CE 04!

youtu.be

The new BMW CE 04 – Powerful and Energetic
AMI MÉG ÉRDEKELHET