Túratársak – Nélkülözhetetlen nyári felszerelések

Nincs közte bikini, szalmakalap, sem papucs, viszont kényelmesek kiránduláshoz.

Fotó: Hargitay Olivér/Drive magazin

Egy jól összeállított túrafelszerelés nemcsak egy szezonra, hanem akár egy életre is szólhat. Mutatjuk, mit szerezz be, ha csak a természetre akarsz figyelni, és nem a kényelmetlenségekre.

A nyári túrák alapkellékei

Fotó: 123rf.com

A gyakorlott túrázók már tudják, mennyi minden múlik a jól kiválasztott felszerelésen, amely nemcsak kényelmesebbé teszi az erdei kalandokat, de olykor egyenesen a kezünk alá dolgozik. Legyen eső vagy épp napsütés, hosszú vagy rövid távú túra, esetleg egy igazán meredeken emelkedő terep, összeválogatott termékeink remek túratársak lesznek kezdőknek és haladóknak is. Sőt, az itt látható darabok egy részét nyugodtan választhatjuk akár városi kirándulásainkhoz is, hiszen „civilben" és terepen egyaránt jól teljesítenek.

COLUMBIA MESH HAT II


A tépőzárral állítható sapka hálós része jól szellőzik, így tökéletes lehet városnézéshez vagy túrázáshoz is.

QUECHUA MH 140 napszemüveg


Az optikai mérnökök által kifejezetten kirándulás- hoz tervezett MH140 napszemüveg lencséi kiszűrik a káros UV-sugarak 100%-át. Könnyű és kényelmes, így tökéletes védelem kiránduláshoz.

Columbia HEATHER CANYON SOFTSHELL JACKET


A vízlepergetős kabát derékrésze húzózsinórral állítható, active fit szabásának hála pedig remek mozgásszabadságot biztosít túra közben.

Columbia SH/FT OUTDRY MID


Egy modell, amely sokoldalú igényeket fed le, hiszen egyszerre funkcionális és stílusos, városi és outdoor környezetben is. Magas szárú, vízhatlan textil felsőrésze remek szellőzést és teljes vízállóságot garantál.

MUND ALTAI TÚRAZOKNI


Teljes kényelmet biztosít a túrázások széles skálájához, a hegymászástól a Himalája meghódításán keresztül a tóparti sétáig. Kétrétegű, dupla szövésű, extra talppárnák, lapos varratok és Stay-Dry technológia fokozza a komfortot.

COLUMBIA SILVER RIDGE CARGO SORT


A klasszikus női túrasort, amely- be nem gond, ha beleizzadsz, ráadásul gyorsan is szárad. Gu- mis derékpanelek és fit szabás segíti a könnyed mozgást.

COLUMBIA SPLASH A LITTLE II DZSEKI


Többfunkciós, vízhatlan és légáteresztő esőkabát, amely nem engedi be a csapadékot, viszont a test kipárolgását szabadon ereszti. Tépőzáras mandzsetta és nagy méretű kapucni teszi praktikussá.

The North Face Explore Fusebox Backpack (14 L)


Állítható, párnázott vállpántjai, valamint a szintén párnázott hátpanel teszi igazán kényelmessé a hátizsákot, amelyet a mindent elnyelő rekeszeken túl mellheveder és felszerelésrögzítő hurkok tesznek praktikussá.

Leki Khumbu túrabot


A háromrészes AntiShock ütéscsillapítással ellátott túrabot segít abban, hogy túrázás közben megóvjuk ízületeinket, ráadásul kényelmes és biztonságos haladást bizto-sít nehéz terepen, akár nagy hátizsákkal is.

Cartographia turistatérkép


1:40 000 méretarányú turistatérkép a Dunakanyarról, melyen szerepelnek az E4 Európai Hosszútávú Vándorút, a Spar- tacus-ösvény illetve a Mária út nyomvo- nalai is. Fényképes településismertető, kétnyelvű jelmagyarázat és turisztikai információk is segítik a tájékozódást.

Evadict víztasak pipával


Tökéletes társ futáshoz és túrához is, amikor különösen fontos a folyadékpótlás. Egy- szerű használata, szívókája és csúszózáras nyílása mellett a könnyű utántöltés is az egyliteres tartály mellett szól.

THERMAREST Z-SEAT ÜLŐPÁRNA


Tartós és könnyű, hőellenálló ülőpárna, amely kis helyen is elfér, és otthoni ké- nyelmet nyújt túra közben.

PETZL TIKKINA FEJLÁMPA


A kompakt és könnyű fejlámpa, amely széles fénycsóvájának és háromféle üzemmódjának köszönhetően mindig épp elegendő fényt biztosít a közeli környezetünk bevilágításához.

Nalgene Everyday Oasis kulacs, 1 L


Az 1 literes kulacs hideg és meleg italok tárolására is tökéletes, szűkebb nyílásának köszönhetően könnyű tölteni belőle, így biztosan egy csepp folyadék sem vész kárba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET