3 magyar étterem is a világ legjobbjai között

A vendégvéleményeken alapuló oldal idén is kihirdette Travelers’ Choice Awards eredményeit.

fine dining
Shutterstock

A TripAdvisor több mint nyolcmillió vendégértékelés alapján elemezte az elmúlt 12 hónapos időszakot. A ranglistákat kontinensekre, országokra és ezen belül kategóriákra lebontva állította össze. Az éttermekre vonatkozó toplistán kívül hoteleket, strandokat, úti célokat és programokat is rangsorolt. Külön örömhír, hogy különböző kategóriákban három magyar étterem is ott van legjobbak között.


A fine dining éttermek kategóriájában az abszolút nyertes az amszterdami Restaurant Bougainville lett. Az európai éttermeket listázó rangsorban a 24. helyezést viszont egy magyar étterem, a Szulló Szabina és Széll Tamás által vezetett budapesti két Michelin-csillagos Stand nyerte el.

A fenntarthatóságra, szezonális alapanyagokra és a magyar termelőkkel való együttműködésre fókuszáló Stand egyébként tavaly kapta meg a második csillagot. Nem meglepő, hogy az étlapon is elsősorban a magyar alapanyagokra fektetik a hangsúlyt.

Ez is érdekelhet: Egy elemzés szerint Budapesten lehet a legolcsóbban megúszni egy éttermi étkezést

A főkategóriákon kívül speciális rangsorokra is rákereshetünk, így például a családbarát éttermekre, a vegetáriánus éttermekre vagy éppen a „rejtett kincsekre”. A rejtett kincsek alkategóriába két másik magyar hely, a MadHouse Bistro & Craft Beer Bar, valamint a debreceni Csokonai Étterem is belekerült: előbbi 16., utóbbi a 18. helyen végzett.

A budapesti MadHouseban a jól ismert Mad Scientist főzde sörei mellett olyan ételeket kóstolhatnak meg a vendégek, mint a mangalica, a halleves vagy a hátszínsteak. Helyezését a TripAdvisor szerint laza hangulatának, a családbarát környezetnek, a magas minőségű fine dining ételeinek, natúrborainak és széles sörválasztékának köszönheti.

A Csokonai Debrecen egyik legszínvonalasabb vendéglátóhelyének számít, a pincehelyiségben kialakított éttermet már védnöki táblával is minősítette a Magyar Gasztronómiai Szövetség. Az étlapon olyan fogások szerepelnek, mint a vajhal steak, a konyakos-libamájas marha és a körömpörkölt.

Olvass erről is! Európai települések, ahol milliókat fizetnek azért, hogy odaköltözzünk

Az Európa legjobb éttermeit rangsoroló lista így néz ki: 

  1. Restaurant Bougainville, Amszterdam (Hollandia)
  2. The Old Stamp House Restaurant, Ambleside (Anglia)
  3. Maison Medard, Boulleret (Franciaország)
  4. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio (Olaszország)
  5. Paul Ainsworth at No. 6, Padstow (Anglia)
  6. PIC, Valence (Franciaország)
  7. The Kitchin, Edinburgh (Skócia)
  8. Le Vivier restaurant, L'Isle-sur-la-Sorgue (Franciaország)
  9. Ristorante Lorelei, Sorrento (Olaszország)
  10. 5, Stuttgart (Németország)
A ranglistákat itt lehet elérni.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET