5 meseszép strand Törökországban, ha kelet felé vennéd az irányt

Tökéletesek a feltöltődésre.

kabak beach

Kabak Beach, Törökország – Fotó: Shutterstock

Törökország évről évre egyre népszerűbb a magyar utazók körében, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy az ország tele van történelmi helyszínekkel, homokos tengerpartjai ideális lehetőséget biztosítanak a feltöltődésre. Mutatunk öt olyan török strandot, ahol gyönyörű környezetben élvezhetjük a napsütést!


Cirali Beach 

Törökország déli partján, Antalya városától délre elhelyezkedő Cirali strandot csodálatos naplementéi és teknősállománya miatt érdemes feltenni a bakancslistánkra. Mivel a tengerpart nem egy nagyváros közvetlen szomszédságában található, ezért nem is kell óriási tömegekre számítanunk.

Ugyanakkor területét előszeretettel látogatják azok az utazók, akik természetközeli nyaralásra vágynak: a környéken található szállodák és apartmanok igyekeznek összhangban lenni a természettel, de a kempingezőknek is jó választás a térség.

Ez is érdekelhet: Törökország már a második legnépszerűbb úti cél – meglepő, miért választják egyre többen

Patara Beach

Fotó: Shutterstock

A Cirali strandtól nem messze, Rodoszi szigetével szemközt húzódik a 18 kilométer hosszú Patara Beach. A selymes, aranysárga homokkal megáldott tengerparton reggel 8-tól este 8-ig dűnék között sétálhatunk, az éjszakai órákban pedig átadják területét a teknősöknek. A strandolásért ugyan belépőt kell fizetnünk, de ennek megvásárlásával belépést nyerhetünk Patara történelmi romvárosának ókori színházába és oszlopsoros főutcájára is.

Pillangó-völgy 

A Pillangó-völgy meglátogatása kötelező azok számára, akik Fethiye városának környékén járnak. A sziklaképződmények között elterülő mesebeli öböl érintetlen területén a türkizkék víz csak úgy belesimul a homokos partba, bár megközelítése nem a legegyszerűbb: az utazók hajóval vagy vízi taxival tudnak csak eljutni ide.

A Butterfly Valley Beach nevét az itt honos tigrispillangóról kapta, de a környék tele van olajfaligetekkel és gyümölcsösökkel is. A térségben különösen ügyelnek a természeti értékekre, így a látogatók java része jurtákban, bungalókban vagy sátrakban szokott megszállni.

Ezeken a helyeket nem feltétlen a fürdőzésért látogatják meg: 5 látványos tengerpart a Földön, ahol nem a megszokott fehér homok vár

Kabak Beach

A buja erdőkkel körülölelt Kabak Beach a hátizsákos túrázók és a bohém utazók körében is népszerű célpontnak számít, akik főleg a környező kempingekben, vagy akár csak a sziklák tetején, sátrakban szállnak meg. A tengerpart legnagyobb része sziklás, így a nyaralásra érdemes beszereznünk egy strandcipőt is.

Ölüdeniz Beach

A festői Ölüdeniz strand és a környező lagúna rendkívül népszerű a turisták körében, akik egyáltalán nem szenvednek hiányt éttermekben, bárokban és üzletekben sem. Míg a strandot magát bárki élvezheti, a lagúna az Ölüdeniz Tabiat Nemzeti Parkhoz tartozik, így meglátogatásához egy belépőjegyet is ki kell váltanunk. Ezt követően viszont kenuval vagy paddleboarddal (SUP) is felfedezhetjük a sziklás partszakaszokat, de búvárkodásra is van lehetőség.

(Forrás: The Travel)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET