Lenyűgöző tájakon halad keresztül Törökország új hálókocsis vonatútja

Hamarosan startol.

törökország vonat

Úgy tűnik, hogy Törökország is csatlakozott a hálókocsis vonatos utazásokat érintő trendhez, ugyanis április 19-cel elindul a Mesopotamia Express névre hallgató járat. Az Ankarából induló szerelvény létesítésével az volt a cél, hogy az utazók könnyebben megismerhessék az ország középső és délkeleti régióját.


2024. április 19-én debütál Törökország legújabb hálókocsis járata, az Ankarából induló Mesopotamia Express. A szerelvény az ország középső, illetve délkeleti térségében halad majd végig úgy, hogy közben történelmi és gasztronómiai szempontból is jelentős úti célok környékére kalauzolja el az utasokat.

Ha inkább strandolni mennénk az országba: 5 meseszép strand Törökországban, ha kelet felé vennéd az irányt

Az utazás összesen 1051 kilométert fog kitenni, az első megálló a Kappadókia történelmi központjaként ismert Kayseriben lesz: a háromórás kiruccanás során az utazók középkori mecsetek sokaságát, a helyi bazárt vagy a Kayseri-várat is meglátogathatják, mielőtt továbbindulnának Malatya ókori településére – tájékoztat az Euronews.

Malatyában a látogatóknak szintén három órájuk lesz arra, hogy körüljárják az UNESCO által védett Arslantepe régészeti helyszínét, ahol az i.e. 3000-ből származó templomokat és szabadtéri falfestményeket csodálhatnak meg.

Ezt követően egy négyórás program következik a borairól és konyhájáról híres Elazığ városában. A visszaútra április 21-én startol Diyarbakır-ból.

Már csak az északkeleti régióban élnek olyanok, akik beszélik a romejkát: Eltűnhet egy ezer évnél is idősebb nyelv

„A turisztikai vonat létesítése elengedhetetlen a fejlődés érdekében, mi pedig mindent megtettünk annak érdekében, hogy lehetőséget adjunk az utazók számára a régió megismerésére”

– mondta Mehmet Kaya, a Diyarbakır Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a török médiának.

A Mesopotamia Expresszen összesen kilenc hálókocsi kapott helyet, melyeket egyszerre 180 utas tud elfoglalni. A kétszemélyes kabinok mindegyikében ággyá alakítható ülések, egy hűtő, egy mosdókagyló és egy szekrény található, a teli hasakért pedig az étkezőkocsi kínálata felel.

A kétszemélyes kabinokra vonatkozó, egyirányú jegyárak 9 ezer török líráról (nagyjából 101 ezer forintról) indulnak,

a retúrjegyért pedig nyolcezer lírát, azaz körülbelül 90 ezer forintot kérnek el.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET