Nászutasok kedvencei – Top 10 úti cél

A Pinterest-képek alapján ezek a desztinációk a legkedveltebbek a világon.

Fotó: Getty Images

Akik az elmúlt másfél évben többször is elhalasztották a járvány miatt a nagy napot, megérdemlik, hogy a világ legcsodásabb helyeinek valamelyikén töltsék a mézes heteket. Egy utazási vállalat 10 000 nászutas Pinterest-boardot használt az elemzéshez, hogy kiderüljön, melyek a legkedveltebb úti célok. A 20 vágyott desztinációból 6 európai, de a listát egy egzotikus sziget vezeti. A legtöbb úti cél napos és meleg, de vannak olyan meglepő helyek is, mint Írország és Izland, ahol még nyáron is komor az időjárás. Lássuk a listát!

1. Bali (998 board)

pin.it

Bali azoknak tökéletes, akik szeretnék a természet nyugalmát és szépségét kiélvezni, privát bungalókban vagy all inclusive apartmanokban megélni a csendet, koktélozni a saját medence partján, vagy lustálkodni a tengerparton. Aki fel akarja fedezni a szigetet, kipróbálhatja a dzsungeltúrát, kereshet eldugott lagúnákat, szörfözhet vagy ellátogathat a sziget ősi templomaiba.

2. Olaszország (997 board)

pin.it

Hol lehet igazán jól megünnepelni az esküvőt Olaszországban? Nagyjából bárhol! Ha városi pihenésre vágyunk, akkor Róma, Velence, Firenze (az olaszok szerint a reneszánsz múltú Firenze az ország legromantikusabb helye) és Milánó is tartogat rengeteg meglepetést. Ha azonban inkább tengerparti mézes heteket szeretnénk, akkor Nápoly, Szicília vagy a toszkán régió ajánlott.

3. Hawaii (992 board)

pin.it

A vulkanikus szigetcsoport egzotikus növény- és állatvilága mindig csalogatóan hat a nászutas párokra. A természet szépsége mellett ráadásul minden kényelem megvan Hawaii-on, ami az Egyesült Államokban: ha városban ebédelünk, nagyjából ugyanazt a menüt kapjuk, mint Amerikában. A sziget domborzata és élővilága a világon egyedülálló, így érdemes egynapos kirándulásokat szervezni a bázisról.

4. Maldív-szigetek (981 board)

pin.it

Hírességek is sokszor választják ezt a csodás szigetcsoportot a nászútjukhoz, többek közt Blake Lively és Ryan Reynolds is egy privát szigeten töltötte a mézes heteket. A Maldív-szigetek 1192 szigetből áll, amelyet 26 korallzátony vesz körbe. Az ezernél is több szigetből azonban csak 200 lakott, és 87-et használhatnak, látogathatnak turisták - persze ez éppen elég egy tökéletes nászúthoz, nemde?

5. Írország (980 board)

pin.it

Írország nem túl napos és nem is túl meleg, nincsenek egzotikus élmények, de lenyűgöző látképe és hangulatos városainak varázsa kárpótolja a párokat. Akik szeretik a patinás kastélyhoteleket, az erdők, hegyek és magas sziklás tengerpartok felfedezését, a romantika netovábbja pedig, hogy este a kandalló mellett össze lehet bújni.

6. Thaiföld (980 board)

pin.it

Thaiföld az egyik legváltozatosabb hely, ahova párok csak utazhatnak, főleg ha színes programokra vágynak és ugyanannyira szeretnének aktív és pihenős napokat egyaránt. Az ide látogató szerelmesek Bangkok nyüzsgése után megszállhatnak egy szép szigeten, ahol kipihenhetik az esküvői készülődést, a lagzit, majd ha újra erőre kaptak, akkor felfedezhetik az ősi városokat, szentélyeket. És persze a piacozás is kihagyhatatlan program!

7. Mexikó (949 board)

pin.it

Közép-Amerika legkedveltebb nászutas úti célja egyértelműen Mexikó, azon belül is Cancún. Ha szeretnénk rózsaszín tengerparton fürdeni, akkor Cancúntól néhány órára, a Yucatán-félszigeten találjuk a Las Coloradast. A színes lagúnákban tökéletes fotókat készíthetnek a nászutasok, emellett a városi szórakozóhelyek hibátlanok egy kis tánchoz és a legapróbb büfék is örök életre szóló kulináris élményt nyújtanak.

8. Görögország (757 board)

pin.it

A görög szigetek nemcsak azért csodálatosak, mert szinte egész évben jó az idő, hanem azért is, mert nagyon változatosak. Kréta például egy sziklás, fehér, kopárabb sziget, míg Korfu zöld, filmbéli homokos parttal. Az ételek mindenhol kiválóak, a napsütés és a helyiek kedvessége garantált. Mi kellhet még? Kulturális emlékek is megszámlálhatatlanul fellelhetők az egész országban, így akkor sem unatkozunk, ha városnézésre adjuk a fejünket.

9. India (734 board)

pin.it

Nem újdonság, hogy India hatalmas, de ennek megfelelően minden meg is van az országban, amit egy utazó szeretne: a Kasmír régióban a Himalája, a Laksadíva-szigetek egyet jelentenek az ország legszebb tengerpartjaival, Agrában megnézhetjük a Tádzs Mahalt, Tamilnádu népes államában pedig rengeteg kulturális örökség sorakozik, amit érdemes felkeresni. A koronavírus-járvány miatt persze most ajánlott előre tájékozódni, hogy India mely területei kevésbé fertőzöttek: kritikus állapot főleg a nagyvárosokban alakult ki, a kisebb települések nem annyira fertőzöttek. Így, ha az ország most nem is a legideálisabb úti cél, képzeletbeli listánkra mindenképp érdemes felvésni.

10. Costa Rica (729 board)

pin.it

A spanyol costa rica szópár azt jelenti magyarul: gazdag part, és ezzel már elég sokat elárultunk a közép-amerikai országról. A karibi ország Nicaragua és Panama között terül el, így akár egy közép-amerikai körút egyik szakasza is lehet utazásunk során. Az ide érkezők dönthetnek úgy, hogy bejárják az összes szép strandot és csak pihennek, koktélokat szürcsölnek, de választhatnak rengeteg féle outdoor sportból is a dzsungeltúrától a kite-ozásig.

A 20-as lista második fele

A lista így folytatódik:

11. Japán, 717 board
12. Jamaica, 699 board
13. Új-Zéland, 601 board
14. Franciaország, 500 board
15. Izland, 499 board
16. St. Lucia, 477 board
17. Aruba, 442 board
18. Bahamák, 417 board
19. Spanyolország, 415 board
20. Fidzsi-szigetek, 408 board

AMI MÉG ÉRDEKELHET