Tökéletes latte útközben: 4 mobil kávéfőző

Nincs is jobb a frissen főtt kávé illatánál és ízénél, ami utazás, de még kempingezés közben sem hiányozhat a reggelekből.

Fotó: Unsplash

Azt már elárultuk, milyen kempingeszközökkel lehet profi konyhánk a vadonban. Ezúttal azt is megmutatjuk, hogyan készíthetünk utazásaink során olyan tökéletes minőségű kávét, amelyre még egy barista is büszke lenne.

Wacaco Nanopresso

Fotó: ekokapszula.hu

Semmilyen, még 12 voltos áramforrást sem igényel ez az apró kávéfőző, hiszen a jó eszpresszóhoz szükséges 18 baros nyomást pumpálással kell előállítani a használata közben. A forró vizet akár termoszból is adagolhatjuk, és az alig 30 dekagrammos szerkezetből néhány másodperc alatt ízletes, gazdag, masszív krémmel megbolondított kávét nyerünk. A praktikus és igen kompakt úti készlet tokot, beépített csészét és tisztítókefét is tartalmaz.

Handpresso Wild Pump Hybrid

Fotó: Mountex.hu

Valamivel komolyabb szerkentyű, ám még mindig az elektromosságot nem igénylő kávéfőzők táborából érkezik a Handpresso 16 baros nyomással dolgozó gépe. A gondos formatervezésnek köszönhetően könnyed eleganciájú darab használata roppant egyszerű, és gyakorlatilag semmiféle karbantartást nem igényel. Finom, egyenletes krémmel szervírozza az eszpresszót, ráadásul E.S.E. filterrel és őrölt kávéval is üzemeltethető, így kedvelt ízeinkről útközben sem kell lemondanunk.

Bialetti 8 Cup                    

Fotó: creativecoffee.ca

Áram nélkül, kézi nyomással, amolyan franciásan készít akár 900 ml kávét a Bialetti kiváló minőségű úti szerkentyűje. Bár a "french press" alapvetően megosztó, aki erre a kávékészítési technikára esküszik, a patinás márka készülékében nem fog csalódni. A Bialetti készíti ugyanis a „kotyogók Ferrarijait", nem kockáztatunk tehát nagyot, ha mellette tesszük le a voksunkat.

Handpresso Auto Hybrid

Fotó: kavebolt.net

A 16 baros nyomással működő hibrid autós kávéfőző 12 voltról üzemeltethető, formatervét a kocsi pohártartóihoz igazí- tották, és főzés közben nyomásmérő, valamint hangjelzések segítségével instruálja használóját. Kapszulával és őrleménnyel is garantálja az útközben elérhető legkiválóbb kávézási élményt.

Íme, ilyen gyors és egyszerű a kávéfőzés útközben!

youtu.be

Handpresso Auto
AMI MÉG ÉRDEKELHET