Még több MOL Bubi lesz az utcákon

A közösségi biciklizés új szintre lép Budapesten.

Fotó: BKK

Bővül az eszközpark és állomásból is több épül 2023-ban.

2021-ben újult meg a MOL Bubi szolgáltatás, amelyről akkor be is számoltunk, most azonban újabb bővítések elé néz a BKK közbringa-szolgáltatása. Az egyre kedveltebb (és arányaiban igen olcsó) közlekedési módot egy applikáció segítségével vehetjük igénybe. Ahogy a MOL Bubi Facebook-oldalán írták:

„Január 19-től az alábbi, továbbra is versenyképes, vonzó feltételekkel lehet elérni a közbringákat:

  • a havi bérlet ára 1000 forint,
  • az éves bérlet ára 8500 forint,
  • a percdíj 40 forint lesz,
  • a díjmentes időszak azonban továbbra is 30 perc marad."

Milyen az újgenerációs Bubi?

Az újgenerációs MOL Bubi biciklik a defekttűrő, fújt gumiknak és a kisebb súlynak köszönhetően könnyebben tekerhetők, és sokkal jobban gurulnak a régieknél. Az új telefonos alkalmazásban minden MOL Bubival kapcsolatos ügyet pillanatok alatt elintézhetsz: regisztráció, vásárlás, az elérhető kerékpárok számának ellenőrzése, panaszkezelés és a korábbi útjaid megtekintése.

2023-ban bővülés

Fotó: BKK

A MOL Bubi 8 éves létezése alatt a fővárosi közlekedés fontos része lett. Indulása óta bővült a hálózat és persze a budapesti bicikliutak is hosszabbak, ezek a feltételek egyszerűbbé és biztonságosabbá tették a városi kerékpáros közlekedést. Jelenleg a közbringarendszer 2060 kerékpárral 177 gyűjtőállomáson vehető igénybe, azonban 2023-ban tovább fejlesztik a hálózatot, és 500 vadonatúj biciklit állítanak majd forgalomba, valamint gyarapszik az állomások száma is.

A közkedvelt, könnyen használható és környezettudatos bicikliszolgáltatás sikerét az is mutatja, hogy idén novemberben a MOL Bubi átlépte a 4 milliós utazásszámot.


AMI MÉG ÉRDEKELHET