A Zöld-foki-szigetekbe egyből beleszeretünk

Afrika egyik legszebb szigetállama képekben.

Fotó: Shutterstock

Cabo Verde, azaz a Zöld-foki Köztársaság kicsit van csak messzebb, mint a Kanári-szigetek és egész évben nyár van, érett trópusi gyümölcsöket falatozhatunk és a természeti adottságai is nagyon változatosak.

Cabo Verdét 10 vulkanikus eredetű sziget alkotja, amelyek az Atlanti-óceánból kandikálnak ki. A legnagyobb szigetek: Santiago, Fogo, Santo Antao, Sal, Boa Vista és Santa Luzia. Mivel a Zöld-foki Köztársaság portugál gyarmat volt, a hivatalos nyelv ma is a portugál – érdemes Portugálián keresztül repülni a szigetekre a portugál TAP légitársasággal, megbízható és megfizethető repülőtársaság.

Fehér vagy fekete homok?

A szigetek összesen félmilliós lakossága főleg a turizmusból, mezőgazdaságból, halászatból és régebben szénexportból élt. Az ország földtanilag nagyon egyedi és változatos: a fehér vagy fekete homokos strandoktól a kopár, magas hegyeken át a kókuszpálma-ültetvényekig minden van. A Zöld-foki Köztársaság fővárosa a Santiagón lévő Praia (ez a legnépesebb is), a másik központ Mindelo, Sao Vicentén. Amennyiben csodaszép, fehér homokos tengerpartra vágysz, vízi sportokat szeretnél kipróbálni vagy csak pihennél, akkor Sal a neked való sziget. Ha szeretnél túrázni, aktívan kikapcsolódni, akkor Santo Antao (legmagasabb pontja 1979 m) és és Fogo a neked való. Fogón van a legnagyobb vulkán, amely majdnem 3000 méteres és óriási kráter tátong a tetején.

Szigetről szigetre

A szigetek között utazni repülővel vagy egyes szigetek között komppal lehet, de ettől ne ijedjünk meg, fapados repülőjegy áron vannak a repjegyek. Ha már a Zöld-foki-szigetekre utazunk, akkor ne érjük be egy szigettel, hanem nézzünk meg minél többet! Érdemes erre az országra akár 2 hetet szánni!

A Zöld-foki-szigetek képekben:

Fotó: Shutterstock

Praia de Chaves, Boavista


Fotó: Shutterstock

Santo Antao sziget


Fotó: Shutterstock

Tipikus, vidéki ház Maióban


Fotó: Shutterstock

Naplemente a kókuszpálmák és a cukornádültetvény fölött (Santiago-sziget)


Fotó: Unsplash

Helyi asszonyok Boa Vistában


Fotó: Unsplash

Mindelo, Sao Vicente


Fotó: Shutterstock

Az egyik legnépszerűbb strand, Santa Maria Beach, Sal


Fotó: Shutterstock

Boa Vista végelen tengerpartja


Fotó: Shutterstock

Santiago városi és egyben tengerparti villái


Fotó: Shutterstock

Piac helyi árusokkal Santiagón, Assomadában


Fotó: Shutterstock

A Pico do Fogo krátere Fogo szigetén


AMI MÉG ÉRDEKELHET