Így tedd otthonossá az autódat hosszú utakra!

Nem mindegy, hogy kényelmesen vagy kínkeservesen vezetsz le több száz kilométert.

Fotó: Shutterstock

A hideg is kiráz, ahogy egyre közeledik az a nap, amikor 300-400 kilométert is le kell vezetned mondjuk egy konferenciára, ahol nem ártana elemedben lenned annak ellenére, hogy több mint két órát vezettél? Számtalan megoldás létezik arra, hogyan tedd kényelmessé a munkakörnyezetedet, ahogy arra is, hogyan tedd annyira komfortossá az utazásodat, hogy még a kollégákat is jó szívvel hazafuvarozd!

Megfelelő támasz

Az egyik legfontosabb dolog a vezetésnél, hogy szerezz be egy olyan kiegészítőt, ami optimális szögben tartja a hátadat és a fejedet, hogy a fókusz 100 kilométer levezetése után is az úton legyen és ne azon, hogy mennyire fáj a derekad. Ez egy olyan dolog, amire érdemes költeni és érdemes többet is kipróbálni egy erre szakosodott üzletben, hogy a legmegfelelőbbet válaszd a magasságodhoz, testalkatodhoz és a hátadhoz.

Kicsi kiegészítők az útitársaknak

Ezek a picike kiegészítők azok számára lesznek elsősorban fontosak, akik veled utaznak. Neked másodsorban azért, mert nem téged fognak idegesíteni azzal, hogy az orrod előtt mozgolódnak. Az egyik ilyen találmány a hálós telefontartó, amit az anyósülés és a vezetőülés közé elhelyezel el, hogy egy fékezésnél a mögötted ülő telefonja az arcodba essen.

Kicsi asztal a kormány elé

Fotó: Shutterstock

Igazán hosszú utakon könnyen meg tud éhezni az ember és van olyan eset is – főleg most, a vírus idején –, amikor nem túl jó ötlet egy zsúfolt benzinkúton étkezni. Az ilyen esetekben a legjobb, ha veszel pár száz forintért egy kormányra pattintható asztalt, amit magad elé tudsz helyezni, így minimalizálod a lehetőségét annak is, hogy a kávé a nadrágodon kössön ki.

AMI MÉG ÉRDEKELHET