Kombinálja Elon Musk a Teslát és a SpaceX-et, talán repülhet is az új modell

Talán. Esetleg. Ki tudja?

tesla
Hosszas várakozás után jövőre végre elkezdődhet a Tesla sokáig halogatott modelljének, a Roadsternek a gyártása. A Roadstert először még 2017-ben harangozta be a cég, ám a sportautó azóta is várat magára. Musk vállalata ismételten elhalasztotta a lehetséges kezdődátumot, ám a tervek szerint jövőre érkező modell különleges, a SpaceX űrtechnológiáját felhasználó elemeket is tartalmazhat.


Minden egyes alkalom, amikor a 2017-ben beharangozott Tesla Roadster gyártási dátumát kitolják egy kicsit, több időt ad Elon Musknak arra, hogy valamilyen szokatlan funkciót gondoljon ki a leendő autónak.

A villanyautókra specializálódó cég vezérigazgatója legújabb interjújában tovább fokozott a várakozásokon:

ezúttal Musk úgy fejezte ki magát, hogy a Roadster „igazából nem is egy autó”, illetve azt is belengette, hogy elképzelhető, hogy a modell repülni is képes lesz.

A YouTube-ra is felrakott interjúban a CNN műsoraiból ismert Don Lemon és Musk több megosztó témáról beszélgetett, de a videóban a Tesla modelljéről, a Roadsterről is szó esett. A vezérigazgatótól nem idegenek a merész ígéretek: gondoljunk csak arra, amikor tavaly év végén azt mondta, hogy a futurisztikus Cybertruck hajóként is tud majd funkcionálni.

A legújabb kijelentésével viszont talán ennél is tovább ment; ugyanis Musk azt állította, hogy a Roadsterben lesz néhány „rakétás cucc”.

Közben persze az „olcsó Tesláról” se feledkezzünk meg: Ekkor érkezhet a Tesla olcsó autója, ami a BYD-vel versenyezne

„A Cybertrucknál menőbb dolgot csak úgy lehet csinálni, ha a SpaceX és a Tesla technológiáit kombináljuk azért, hogy létrehozzunk valamit, ami nem is igazán egy autó”

– mondta Musk interjúztatójának.

„valami olyan, ami eddig még sosem létezett”

– tette hozzá.

Amikor rákérdeztek arra, hogy pontosan mit is jelent az „ami nem is igazán egy autó” kijelentés, folytatva azzal a kérdéssel, hogy vajon ez azt jelenti-e, hogy az autó képes lesz majd repülni,

Musk kuncogva annyit mondott, hogy „talán. Ez nem kizárt”.

A vezérigazgató ugyanakkor kifejtette, hogy a villanyautóról szóló részleteket a debütálás idejére tartogatja. Mindazonáltal megismételte, hogy a Roadster mindösszesen egy másodperc alatt képes lesz nulláról 96 kilométer/órás sebességre gyorsulni, és kiemelte, hogy

„nem is ez a legizgalmasabb része”.

Szoros a verseny a piacon: Változtatott az árain a Tesla, élesedik a verseny a villanyautó-piacon

A Robb Report cikke szerint ezen a ponton minden bizonnyal a legmegdöbbentőbb az lenne, ha a Roadster valóban gyártósorra kerülne, ugyanis az eredetileg 2020-ra tervezett debütálást azóta szinte minden évben egy évvel későbbre halasztották.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET