Ez az óceánparton fekvő mexikói város a távmunkások új kedvence

Egyre több digitális nomád választja Mexikót.

Mazatlán
Getty Images

Télen a távmunkások között is többen keresnek olyan helyek után, ahol ilyenkor is kellemes az idő. Ennek többek között Mexikó is örülhet, ugyanis rengeteg amerikai vándorolt át az országba – de nem csak ők választották idén az országot. Egy város viszont különösen nagy népszerűségnek örvend.


„A digitális nomádok átfordították a hangsúlyt: ők azt mondták, azért szeretnének dolgozni, hogy közben élni is tudjanak, nem pedig az életüket szeretnék a munkájuk köré felépíteni”

– mondta Edna Gutierrez, Mazatlán Turisztikai Hivatalának vezetője az Euronewsnak.

Állítását az adatok is alátámasztják, jelenleg több mint 1,6 millió amerikai él Mexikóban, de becslések szerint ennél is többen dolgozhatnak az országban digitális nomádként. Az Airbnb is észrevette a trendet: 2022-ben mintegy 90 százalékkal megnőtt a hosszú távú tartózkodások száma Mexikóvárosban, ezért a várossal közösen egy partnerprogramot is létrehoztak a digitális nomádok számára.

Ha meleg télre vágyunk, nem feltétlenül kell Mexikóig utaznunk: Az apró európai sziget, ahol még decemberben is 20 fok van

Fotó: Shutterstock

Mazatlán, Mexikó

A legtöbben a megfizethetőbb életkörülmények, az izgalmas tájak és a jó időjárás miatt választják az országot, aminek elérését Mexikó vízumpolitikája is támogatja.

Ez is érdekelhet: Újabb dél-amerikai ország kecsegteti olcsó megélhetéssel és festői tájakkal a távmunkásokat

Fotó: Shutterstock

Mazatlán, Mexikó

A Bloomberg 2021-es statisztikái szerint mindez meg is látszik az ország turisztikai bevételeiben, hiszen ebben az évben a távmunkások közel 524 millió dollárral (nagyjából 183 milliárd forinttal) járultak hozzá Mexikóváros bevételeihez – ami körülbelül 15 százalékát teszi ki a város kasszájának.

Getty Images

Mazatlán, Mexikó

Egy friss felmérésben is jól szerepelt Mexikóváros: A kivándorlók szerint ezekben a városokban volt a legjobb és a legrosszabb élni 2023-ban

Az elmúlt években viszont nemcsak Mexikóváros vagy Playa de Carmen területén nőtt meg a távmunkások száma:

az adatok szerint az egyik közönségkedvenc a Csendes-óceán partján fekvő Mazatlán városa.

Ezt olvastad már? Hosszú vízum, alacsony árak: ezekben az országokban éri meg digitális nomádnak lenni

„Jelenleg amerikaiak és kanadaiak ezrei élnek Mazatlánban, akiket úgy látszik, meggyőztek a homokos partjaink. Távmunkásként Mazatlánban dolgozni olyan, mint egy örökös nyaralás: a digitális nomádok egyszerre lehetnek turisták és munkaerők, a város ráadásul tárt karokkal várja azokat, akik élvezni szeretnék az életet”

– mondta Gutierrez.

Shutterstock

Mazatlán, Mexikó

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET