A Wizz Air szerint ezek a legjobb úti célok, ha magányos utazásra vágysz

Ha szólóban kelnél útra idén.

szóló utazás

A szóló utazások száma évről évre növekszik, a szakértők szerint a lelkesedés 2024-ben sem fog alábbhagyni. Ilyenkor persze a legfontosabb, hogy olyan úti célokat válasszunk, ahol egyedül is biztonságban érezhetjük magunkat – a Wizz Air most pontosan ilyen helyszíneket ajánlott nekünk.


A Wizz Air legfrissebb kutatásával az egyedül utazóknak szeretett volna kedvezni, ezért megnézték, melyik európai úti célok számítanak a legnépszerűbbnek a szóló turisták között.

Ehhez az Euromonitor piackutató cég, illetve az Europa és a Holidu utazási vállalatok adatainak segítségével válogatták ki a legnépszerűbb európai desztinációkat, majd ezeket vetették össze azon értékelésekkel, melyeket a szóló utazók hagytak a TripAdvisoron.

„Az információszerzés egyik legmegbízhatóbb módja az, ha az utazók véleményére hallgatunk. Emiatt mi is olyan úti célokból válogattunk, amikkel a TripAdvisor értékelések szerint az egyedül utazók is nagyon meg voltak elégedve”

– mondta Radó András, a Wizz Air kommunikációs menedzsere a Thrillistnek.

Ha már TripAdvisor: Megszavazták: a TripAdvisor bemutatta a legjobb téli úti célok rangsorát

1. Rodosz, Görögország

Fotó: Shutterstock

Rodosz

Ezek alapján úgy tűnik, a szóló utazók kedvence egyértelműen Rodosz lett: az értékeléseik 76 százalékában öt csillag szerepelt.

Ha kevésbé frekventált helyeket választanánk: 3+1 európai falu, amit érdemes felkeresni 2024-ben, ha kerülnéd a turistákat

2. Split, Horvátország

Fotó: Spencer Davis / Unsplash

Split

A görög szigetet 73 százalékos eredménnyel Horvátország üdülővárosa, Split követte.

3. Faro, Portugália

A harmadik, negyedik és ötödik helyen végző úti célok közül mindegyik esetében 66 és 67 százalék közé esett az ötcsillagos értékelések aránya.

Még több inspiráció: 4 európai ország, amit az introvertáltaknak találtak ki

5. Firenze, Olaszország 

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET