Te kimondanád itt az igent? Mi abszolút!

Szuper, egyedi hely, amely nincs is messze Magyarországról.

Fotó: Shutterstock

Szlovénia egy igazi ékszerdoboz, amely tele van álomszép látnivalókkal, tavakkal, és kiránduló-útvonallak. Ilyen a világ legromantikusabb helye, Spicnik is, ahol egy gyönyörű szívalakú út várja a romantikus bortúrára érkezőket.

Érdekesség Spicnikkel kapcsolatban, hogy nem szándékosan alakították ám így, csak a környező dombok lejtését szerették volna kompenzálni ezzel a megoldással, hogy kevésbé legyen meredek az ottlakók számára a hazaút. Az út formája egyébként csak és kizárólag a Dreisiebner farm felől látható, ahol részt is lehet venni a farm 300 éves borospincéjében egy borkóstolón, melyet helyi finomságok is kísérnek.

Fotó: Shutterstock

Természetesen több borászat, farm, gazdaság és szálláshely is található a környéken, ahol a borkóstolón kívül gyönyörű tájakon lehet nordic walkingolni, kirándulni és kerékpározni is.

A Budapesttől 350 kilométerre található település röpke 3,5 óra alatt megközelíthető.

Egy spicniki kirándulás tökéletes hétvégi program lehet a romantikázni vagy kirándulni vágyók számára is. Ugye, milyen meseszép?

A környéket csak az utóbbi időben kapták fel a médiában megjelent szív alakú útnak köszönhetően, és azóta több esküvőnek is otthont adott ez a kedvelt szlovén borvidék. Ami, valljuk be, érthető, hiszen ki ne akarná itt kimondani az igent?

AMI MÉG ÉRDEKELHET