Szlovákia 5 legszebb túraútvonala, ha ősszel is kirándulnál

Ez egyik legjobb külföldi úti cél a túrázásra.

pieninek, magas-tátra, tátra, hegy

Szlovákia rengeteg nemzeti parkkal rendelkezik, ráadásul a káprázatos látvány mellett változatos túraútvonalakat is felfedezhetnek maguknak a természetjárók. Adunk pár tippet!


A hamuesgyemant.hu összegyűjtött öt olyan túraútvonalat, amit mindenképpen érdemes végigjárnunk akkor, ha felejthetetlen élményeket szeretnénk gyűjteni és nem ijedünk meg egy kis kihívástól.

Tátrai Nemzeti Park

Fotó: Shutterstock

Gerlachfalvi-csúcs, Magas-Tátra, Szlovákia

A szlovák Tátrában számtalan túraútvonal várja a kirándulni vágyó látogatókat. Ha nem ijedünk meg a magasságtól, akkor a Gerlachfalvi-csúcs (Gerlachovský štít) felé vezető útvonalat nekünk találták ki. A Zöld-tóba (Zelene Krivánske pleso) futó útvonalat is kipróbálhatjuk, melynek partján egy mesébe illő menedékház is várja a megpihenő túrázókat.

Ez is érdekelhet: 5 magyar arborétum az őszre, ha egy kis nyugalomra vágyunk

Pieninek Nemzeti Park 

A Dunajec-folyó völgyében található, Lengyelországba átnyúló Pieninek Nemzeti Parkban különféle túraútvonalak is helyet kaptak, de ha kalandvágyók vagyunk a Dunajec-szurdokban egy hajókiránduláson is részt vehetünk. A nemzeti park egy környezetvédelmi központnak számít, így a látogatókra is szigorú szabályok vonatkoznak: tilos a vadászat és a halászat, a tűzgyújtás és a favágás is, de a hivatalos oldal szerint kutyákat sem lehet behozni a területére.

Kis-Fátra Nemzeti Park 

Az ország északi részén található Kis-Fátra területén több túraútvonal fut végig, így a térség ideális lehet családosok és tapasztalt túrázók számára is. Ha itt járunk érdemes a Chleb-csúcsot és a Maly Rozsutec hegyet is megnéznünk.

Amennyiben itthon kirándulnánk: Ha kimozdulnál az ősszel: 5 különleges kirándulóhely Budapest közelében

Alacsony-Tátra Nemzeti Park

Az Alacsony-Tátra túraútvonalai mentén találhatók olyan népszerű látványosságok, mint a Déményfalvi-jégbarlang és a Chopok-csúcs. A nemzeti parkot több tó is díszíti, így a Verbici-tó vagy a Gyömbér vonulatán található tavacska, ahol akár egy piknikezés keretében meg is ebédelhetünk.

Szlovák Paradicsom Nemzeti Park 

A Kassától északnyugatra található Szlovák Paradicsom szűk szurdokairól és gyönyörű vízeséseiről híres, de a Suchá Belá-völgyet előszeretettel látogatják meg a sziklamászók is. Ha erre járunk felsétálhatunk a Tamásfalvi-kilátóhoz vagy a Menedékkőre is, ahol egy 13-14. századi kolostor romjait is megnézhetjük.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET