Különleges vonatút szilveszterkor: 5 európai országon áthaladva köszönthetjük 2024-et

Mesebeli vonatút indul az év utolsó napjaiban Európában.

vonat, svájc

Ha mindig is arról álmodtunk, hogy valamilyen különleges helyen töltsük a szilvesztert, akkor az Interlaken és a Jungfrau Expressz járata garantáltan tetszeni fog nekünk. A különleges vonatút Európa öt országán viszi majd keresztül utasait, ráadásul a járat a kontinens legmagasabb vasútvonalán is át fog haladni. És ez nem minden.


A Vacations By Rail egy különleges programmal készül a szilveszterre, melyhez az Interlaken és a Jungfrau Expressz járatait használják majd. Az egyhetes „nyaralás” keretében az utasok öt európai országon áthaladva ünnepelhetik meg az új évet – számol be a lehetőségről a Travel + Leisure.

A Londonból induló és ugyanitt véget érő utazás összesen hét napnyi vonatozást, illetve öt szálláshelyen eltöltött éjszakát foglal magába.

Az első állomás Brüsszel városa lesz, ezt követően egy átszállás után a vendégek egészen Kölnig vonatozhatnak. Kölnben vár az utazókra az első szálloda, ahol vacsorát követően kipihenhetik magukat.

Fotó: Phil / Getty Images

Forgó étterem a Schilthorn-csúcson

Másnap reggel tovább is indul a járat Svájcba, ahol az utazók megcsodálhatják a meredek lejtőiről és kastélyairól híres Rajna-szurdokot. Az út „végállomása” az Eiger-, a Mönch- és a Jungfrau-hegység lábánál fekvő Interlaken mesébe illő települése. Az utazók itt fogják eltölteni az elkövetkező öt éjszakát.

Ha egy hátborzongató utazásra vágynánk: Kísérteties utazás vonattal: íme Európa 4 legijesztőbb útja!

A programcsomag részeként több nappali túra is indul majd a településről, így például a résztvevők egy vonatút keretében meglátogathatják Mürren hegyi falvát, ahonnan egy drótkötélpályán keresztül juthatnak fel a Schilthorn-hegy csúcsára.

Egyébként ez az a hegycsúcs, amelynek forgó étterme még egy James Bond-filmben (Őfelsége titkosszolgálatában) is szerepelt.

Fotó: JaCZhou 2015 / Getty Images

Jungfraujoch, Interlaken, Svájc

A gondolázással és hegyi vasutazással eltöltött interlakeni nap után a csoport (a Harry Potter-könyvekből ismerősen hangzó) Grindelwald havas alpesi faluját célozza majd meg – persze ezt követően visszatérnek majd a szállásra.

A program tetőfoka persze december utolsó napja lesz, amikor is a résztvevők az ikonikus Jungfrau-vasútvonal mentén áthaladnak az Eiger-hegyen és megállnak a 3453 méter magasan fekvő Jungfraujoch kilátópontnál.

Ez után ismét vonatra szállnak majd az utasok és először Bázel, majd Párizs városait fogják érinteni. Párizs után elérkezik majd az utazás utolsó szakasza, amikor is az Eurostart vonatára átszállva a résztvevők visszajutnak Londonba.

Ha már magaslatok: 6 elképesztő felvonó a világból, ahol a tériszonyosok gutaütést kapnának

Na de mennyibe kerül mindez?

Fotó: Victor Cardoner / Getty Images

Interlaken, Svájc

A 2023. december 27-én vagy 28-án induló utazás 2024. január másodikáig, vagy harmadikáig fog tartani. Az egyhetes programért jelenleg mintegy 2595 dollárt (azaz körülbelül 944 ezer forintot) kérnek a szervezők, melybe a vonatjegyek ára, hat szállodai éjszaka ára, egy professzionális túravezető munkadíja, a helyi idegenvezetők díja és 11 étkezés tartozik bele. A résztvevőknek egyedül a Londonba való eljutásukat kell maguknak intézni.

Ha esetleg ilyen módon szeretnénk megünnepelni az új évet, akkor ezen a linken tudunk tájékozódni a foglalás módjáról.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET