Szilveszterezz Magyarország borvidékein!

Kösd össze az év végi partit és a legjobb magyar borok kóstolását!

Fotó: Shutterstock

A hazai pálya abból a szempontból is különleges, hogy szinte minden fajta bor megtalálható nálunk, ami a világban is. Ha vulkanikus talajon termesztett szőlőre vágyunk, arra is van lehetőség és arra is, hogy a homokos talaj adta ízeket élvezzük. A borkóstolásból, természetesen nem maradhat ki a szilveszter sem.

​Kétnapos borkóstolás aktív kikapcsolódással

A balatoni életérzés nem szűnik meg azzal, hogy nyár végén kihúzzák a lépcsőket a vízből. Sőt! A borospincéknek köszönhetően egész évben jó programokat kínál a környék, mint a Tagyon-birtokon lévő szilveszteri mulatság. A kétnapos eseményen a vendégek minden olyan finomságot meg tudnak kóstolni, ami a helyi gazdaságok által gyártott alapanyagokból készül. A gasztronómia és a borozás mellett minden nap lesz lehetőség aktív kikapcsolódásra is: lesz hévízi fürdőzés és túra is a birtokon. Január 1-én pedig természetesen „szabad program”.

Szászi szilveszter

A Balaton felvidék egyik legszebb terasza a Szászi Borbirtokon található, ahol a csodás borok mellett csodás ételek is várják az arra járókat. Természetesen szilveszterkor is bedobnak valamit, ami nem más, mint egy hat tételből álló borsor a hozzávaló ételekkel. Az esemény hivatalosan nem tart éjfélig, így leginkább a balatoni nyaralóban töltött buli méltó felvezetése.

​Hotel Cabernet és az újévi malac

Fotó: Facebook

Palkonyán mindig találnak alkalmat a borkóstoló rendezvények megszervezésére, és ezek közül természetesen a szilveszter sem lesz kivétel. A Hotel Cabernet programjában nagyon komolyan vették a vendégek jövő évi szerencséjét: december 30-án egészben sült malaccal, december 31-én szilveszteri vacsorával, január 1-én ínyenc borvacsorával, január 2-án pedig disznótorossal készülnek. A 4 éjszakára érkező vendégeknek még egy külön borkóstolást is tartanak, ha valamilyen oknál fogva nem innának eleget.


AMI MÉG ÉRDEKELHET