Az apró toszkán üdülősziget, amit az olaszokon kívül alig ismer valaki

90 százaléka lakatlan.

Giglio Porto
Giglio Porto - Fotó: Shutterstock

Olaszország Európa-szerte az egyik legnépszerűbb úti célnak számít, a tömeg viszont megnehezíteni a kikapcsolódást a nyaralás alatt. Giglio sziklákkal és középkori településekkel díszített szigetét még viszonylag kevesebben ismerik, pedig természeti és történelmi adottságokban is bővelkedik.


Korzika és az olasz szárazföld között fekszik Giglio homokos tengerpartokkal, szőlősökkel és ritka állatfajokkal büszkélkedő szigete, amire a brit HomeToGo utazással foglalkozó portál adatai szerint az olasz nyaralók is egyre többször keresnek rá.

A Giglio Info kiemeli, hogy a sziget vonzerejét elsősorban az érintetlen természet adja, mely területének nagyjából 90 százalékát teszi ki. Az enyhe mediterrán klímával bíró szigeten több mint 700 növényfaj lelhető fel, és olyan ritka állatok lakják, mint például a tirrén-korongnyelvűbéka vagy a vándorsólyom.

Ráadásul tavasszal a virágzási időszakban különösen szép látvány fogadja a látogatókat.

Ez is érdekelhet: A színes házikókkal teli görög sziget, ahol Európa egyik legszebb települése rejtőzik

Shutterstock

Giglio Porto

A sziget 28 kilométer hosszú partszakaszát a nyugati oldalon főleg meredek gránit- és mészkősziklák, a keleti részen pedig homokos partok szegélyezik. Giglión négy jelentős strand található, közülük a legnagyobb a Campese Beach, melynek vöröslő homokos partjáról bámulatos látványt nyújt a naplemente. A környéken búvárkodásra is van lehetőség, melynek során felfedezhető a sziget gazdag vízi élővilága.

Ne hagyd ki! A mesebeli toszkán falu, amit beárnyékol Firenze hírneve

Fotó: ShutterstockGiglio Porto

Giglión három főbb falu található: a nyugati parton elhelyezkedő Giglio Porto ad otthont az egyetlen kikötőnek, szűk utcáit pedig nyaranta a bárokban, éttermekben és különféle üzletekben sétálgató turisták teszik élénkké. Erre járva érdemes meglátogatni a Torre de Saracenót és a római korból fennmaradt falak maradványait, melyek mára egyes házak részét képezik.

Szicíliában is a történelem nyomába eredhetünk: Az elragadó szicíliai város, amit teljesen helyrehoztak egy földrengés után

A középső település, Giglio Castello igazi középkori hangulatot áraszt; legjelentősebb látványosságainak Szent Péter apostol temploma, és maga az erődítmény, ami kiteszi a várost – innen egyébként pár túraútvonal is indul. A harmadik a nyugati parton található Giglio Campese, ahol a gyönyörű strandon kívül a Torre del Campese épülete is megtalálható.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET