Szicília a luxus magasabb szintjét üti meg ezekkel a Dior-bungalókkal

Taorminán találhatóak ezek a türkizzöld kabinok.

dior belmond szicília
Fotó: Belmond

A francia divatház már a szépségipar területén is megvetette a lábát, van egy csodálatos, Dior luxus szépségszalon Párizsban, most pedig egy taorminai hotelnek terveztek prémium wellness-központot tengerre néző bungalókkal. A szicíliai Belmond hotel 150. szülinapjára egy különleges élménnyel készült a vendégeinek.

A Dior-kabinok tengerre néző, különálló teraszokkal rendelkeznek, amelyeken a környezethez illő szövet napernyők és bútorok találhatók. Maria Grazia Chiuri, a Dior kreatív igazgatója a kabinokat díszítő Dior-szövetet merész zöld színben újította meg, hogy illeszkedjen a környezethez. A Dior Toile de Jouy tapéta, a bambuszszékek és a modern lámpák gyöngyházfényű sárgaréz felületei kifinomult hangulatot teremtenek. A szépségszalonban megtalálhatóak a klasszikus arckezelések, egy speciális, napozást előkészítő testkezelés és egy napfürdő utáni ápoló kényeztetés is.

A Belmond csoport a Diorral együttműködve új wellness-élményt hozott létre a szicíliai Taorminában.

A Grand Hotel Timeo, amely ma a francia Belmond csoport tagja, 1873-ban nyitotta meg kapuit. A szálloda a közeli Etnára néz, és Taormina híres ókori görög színháza mellett található. Az ideális helyen, a nyüzsgő történelmi központ, a Mazzaro-öböl és Szicília legszebb strandjai közelében fekvő szálloda az évek során olyan illusztris művészeket vonzott, mint Klimt, Klee, Wagner, Tennessee Williams és D.H. Lawrence. Utóbbi itt lakott, amikor híres regényét, a Lady Chatterley szeretőjét írta. Hollywood sztárelitje, Cary Granttől Elizabeth Tayloron át Audrey Hepburnig, szintén megszállt itt. A Michelin-csillagos étteremben, amelyet Roberto Toro séf vezet, a hagyományos szicíliai ételeket kifinomult módon értelmezik újra.

Fotó: Belmond


Fotó: Belmond


Fotó: Belmond


Luxus hotelekből Taorminában nincs hiány 

A Szicília bővelkedik remek szállásokban, ez egyik híres hotele pedig éppen az, ahol a Fehér Lótusz második évadát forgatták. A Four Seasons San Domenico Palace-ról van szó, amely eredetileg egy 14. században épült kolostor volt, majd a 19. század végén építették át palotává és akkor már hotelként működött. A Jón-tenger feletti sziklára épült hatalmas épület a még működő Etnára néz. De az HBO filmsorozatában nem csak az aktív tűzhányó kapott szerepet: a sziget látványosságai közül megmutatják a híres ókori görög színházat is és az Isola Bellát, amely csak gyalog megközelíthető természetvédelmi terület. Tehát, ha Szicílián szeretnéd tölteni a nyár utolsó, forró napjait és mindezt luxus környezetben tennéd, akkor válogathatsz a szállások között.

AMI MÉG ÉRDEKELHET