Szerinted melyik a legszebb erdő Magyarországon? Szavazz!

A Pilisben, a Mátrában vagy esetleg a Zemplénben van?

Fotó: Shutterstock

A szavazás 22 hétig tart egy, az Agrárminisztérium által indított nyereményjáték keretében, amelyben természetesen mindenki részt vehet. Ha van kedvenc belföldi kirándulóhelyed, akkor most itt az idő, hogy szavazz rá, és felhívd mások figyelmét is arra, milyen csodás helyek vannak Magyarországon!

„Szavazzon Magyarország legszebb erdejére!" – szól a felhívás az Agrárminisztérium Facebook-oldalán. A felhívásban persze részletesen kifejtik, hogy nem csupán a legszebb erdőket keresik, hanem más természeti kincseket is; olyan helyszíneket, amelyek egy-egy állami erdőgazdaság területén találhatók.

Heti 8 helyet ajánlanak

Az Agrárminisztérium Facebook-oldalán minden héten megmutatnak nyolc javasolt helyet, látnivalót, erdei útvonalat, kilátót, ösvényt, amit felfoghatunk kirándulási tippként is, csak hogy nehogy úgy szavazzunk, hogy nem láttunk még mindent. A 21 belföldi erdőgazdaság egyébként összesen 1 millió hektár erdőt kezel, tehát nem kis területről van szó, bőven lesz mit bejárni tavasszal, ha fel szeretnénk fedezni az összes szép erdei sétányt.

11 ezer kilométer jelzett út vár

Fotó: 123rf

Az első terület, amit az Agrárminisztérium ajánl, a Pilisi Parkerdő, de a későbbiekben természetesen nemcsak Budapesthez közeli kirándulóhelyek ajánlanak, hanem az ország minden pontján bemutatnak erdei szálláshelyeket, pihenőket, ökoturisztikai központokat és a legújabb fejlesztéseket is. Jelen pillanatban belföldön egy több mint 11 ezer kilométernyi, jelzett erdei turistaútból álló hálózatot járhatunk be, de ha bicikliznénk inkább, akkor is bőven van lehetőség, hiszen 1200 km hosszú terepbiciklizésre kijelölt út is rendelkezésünkre áll, nem beszélve a lovaglásra kijelölt 400 km-es útvonalról.

További infókat a játékról itt találhatsz!

AMI MÉG ÉRDEKELHET