Döbbenetes dolgok, amiket a szállodai szobaszerviztől kértek

Poén vagy sem, a pincérnek kötelessége teljesíteni a vendég kívánságát.

szobaszerviz
Fotó: Shutterstock

A hotels.com készített egy felmérést a legfurcsább kérésekről, amelyeket a vendégektől kaptak a szállodai személyzet tagjai. Ha megnézed a tételeket, valószínűleg te is azt fogod gondolni, hogy ez nem lehetett komoly, ilyet csak viccből rendel az ember. Vagy mégsem?

Egy közelmúltban végzett globális felmérés feltárja a vendégek legvadabb szobai rendeléseit: nemrégiben a hotels.comon publikálták a „Room Service Report” nevű felmérés eredményét, és bár a szűrés nem volt túl alapos, mert csak 10 ország 473 szállodáját kérdezték meg a rendelésekről, azért így is bőven van miből csemegézni. Az például kiderült, hogy a legdrágább és igen gyakori tétel, amit kérni szoktak, azok a minőségi pezsgők. Érdekesség még, hogy a legtöbbször ágyba kérik a hotelvendégek a hamburgereket – és nem csak az Egyesült Államokban. Kedvelt szobába rendelt étel még a taco, a pizza és a klubszendvics. A felmérésben egyébként arra voltak főleg kíváncsiak a kutatók, hogy milyen szolgáltatásokra van igény, milyen ételeket és italokat kérnek a hotelszobába és mennyire népszerű a szobaszerviz. Kiderült, hogy a szállodai kényelmi szolgáltatás egyre kapósabb, melynek keretében világszerte folyamatosan nő a kereslet az egyedi és kevésbé különleges szobai rendelések iránt.

Drága tételek

Átlagosan több mint 100 dollárt költenek szobaszervizre azok, akik a szobába rendelnek, de előfordult már olyan extra kérés is, hogy valaki magán koncertet kért a lakosztályba, ami nyilván más árkategória, mint egy több fogásos vacsora. A statisztikából látszik, hogy a szobába rendelők többsége nem foglalkozik az árral, megrendelik, amire vágynak, nincs határ – vagyis a szobaszerviz még mindig (és egyre inkább) a tehetősebb utazók kedvelt szolgáltatása.

A legfurcsább kérések a forralt víztől a meleg fagyiig:

Fotó: Shutterstock

  • Diétás víz,
  • Olvasztott fagylalt,
  • Gömbhal,
  • Felforralt palackozott víz,
  • Főtt hal, amit a vendég hozott magával még nyersen,
  • Kagylós pattogatott kukorica,
  • Rántotta tojásfehérje nélkül,
  • Rizsgolyó kutyának,
  • Bölény,
  • Tojás nélküli shakshuka (aminek a lényege a tojás, amúgy egy sima lecsószerűség).

Azt is megmutatta a felmérés, hogy rengeteg szálloda nem csupán éttermi tételeket vesz fel a szobaszerviz-szolgáltatások közé. A szépségápolási és wellness kínálat mellett egy londoni szállodában, a The Milestone Hotelben lehet például élő, klasszikus zenei koncertet is kérni. De vannak olyan szálláshelyek is, ahol például saját sörcsapot igényelhetünk a szobánkba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET