Hol nyaraljunk jövőre? 5 ország, ahová az utazási szakértők rendre visszatérnek

Országok, amiket nem lehet megunni.

utazás, térkép, nyaralás

Az utazási szakértők általában arra törekednek, hogy annyi helyszínt látogassanak meg a világon, ahányat csak lehet. Van viszont pár desztináció, melyre még ők is rendszeresen visszatérnek.


Ez nem is csoda, hiszen ki ne szeretne bele olyan településekbe, országokba ahol elképesztő tájjal, gazdag történelemmel, ínycsiklandó gasztronómiával vagy éppen jókedélyű, vendégszerető helyiekkel találkozhat. Csakúgy, mintha újranéznénk a kedvenc filmünket, néha nem lehet ellenállni a csábításnak, hogy visszatérjünk egy adott helyre.

Így volt ez az alábbi utazási szakértőkkel is, akik a HuffPostnak elárulták, melyik úti célok lopták be magukat a szívükbe.

Ne hagyd ki! Ezen az apró szigeten töltötte Oppenheimer utolsó napjait

Kolumbia

Shutterstock

Leticia, Kolumbia

„Az egyetlen hely, ahova »véletlenül« mindig visszatalálok, az Kolumbia. Van benne valami, ami egyszerűen visszahúz”

– mondta a Claire’s Itchy Feet utazási blog mögött álló Claire Summers.

Summers szerint Kolumbia az egyik leggyönyörűbb ország a világon, mely részben a kultúrának, részben a gazdag biodiverzitásnak tudható be. Mi sem tudunk vitatkozni vele, hiszen minden megtalálható az országban, ami egy utazót elvarázsolhat: trópusi esőerdők, történelmi óvárosok, kiváló ételek és homokos tengerpartok.

A blogger bevallása szerint minden látogatásakor úgy érzi, egy teljesen más országba érkezett.

„Medellin és Cali vibráns városaitól kezdve, a Karib-tenger partjainak nyüzsgő, ritmusokkal átitatott utcáin keresztül a salsával megfűszerezett éjszakákig, egyszerűen bárki találhat magának egy szimpatikus szegletet. Egyik pillanatban akár a hegyek közt kirándulhatunk, a másikban már lefele csordogáló folyók által a tengerben találhatjuk magunkat.”

Bali, Indonézia

Fotó: Shutterstock

Bali, Indonézia

Indonézia egyik legkedveltebb szigete, Bali, nemcsak a hátizsákos utazók egyik kedvenc desztinációja, de a szakértők is legalább ugyanennyire szeretik. Isabel Leong például már negyedik éve tér vissza Balira.

„Bali homokos partja egykoron egy feltörekvő helyszínnek számított a családosok körében. A szigetet viszont egyszer csak elözönlötték az Ausztráliából érkező látogatók, aminek hatására kialakult a ma már virágzó, jobbnál jobb éttermekben és kávézókban gazdag szféra."

Costa Rica

Fotó: Shutterstock

Costa Rica

„Még sose láttam annyira káprázatos helyet, mint Costa Rica. Az országot növények sokasága borítja és rendkívül gazdag állatvilág teszi változatosság. Annak ellenére, hogy Costa Rica nem tekinthető egy nagy országnak, területén 27 nemzeti park, 58 vadrezervátum, 32 védett övezet és 19 erdő, illetve biológiai rezervátum található”

– fejti ki Leong.

Olvass erről is! Utazz kicsibe! – A 10 legszebb európai kisvárosi nyaralóhely

Görögország

Fotó: Johnny Africa / Unsplash

Milos, Görögország

A szigetek ezreivel rendelkező Görögország sem maradhat ki a listából, hiszen az ikonikus építészeti emlékek mellett egészen az ókorig visszanyúló történelemmel, kultúrával és mediterrán hangulattal várja a déli ország a vendégeket.

Nincs ezzel máshogy Leong sem, aki 2015 óta bejárta többek között Santorinit, Milost, Korfut, Mykonost és Naxost is.

„Annyi mindent lehet felfedezni Görögországban! A kristálytiszta tenger mellett az ország bővelkedik kulturális és történelmi helyszínekben.”

Na és persze a görög konyha sem fog cserben hagyni minket.

Ez is érdekelhet: Alkotói munka Olaszországban? Egy apró falu luxuskörnyezetet és pénzt is biztosít!

India

Fotó: Tiago Rosado / Unsplash

Mecset

„Minden ottani káosz ellenére valahogy rendszeresen visszatalálok Indiába”

– mondta Alyssa Ramos, a My Life’s A Travel Movie blog mögött álló utazó, az Indiában fellelhető tömegek és a rengeteg látnivaló kapcsán.

„India egyszerűen egy olyan hely, ahol a kultúra, a gasztronómia, a látványosságok és az élmények kavalkádja egyszerre tárulkozik eléd azért, hogy el tudj merülni egy teljesen új tapasztalásban. Ráadásul a különböző régiók teljesen különböző élményt nyújtanak, csakúgy, mint az Egyesült Államok tagállamainak esetében”

– teszi hozzá Ramos.

Egy biztos: történelmi helyek, ínycsiklandó ételek, gyönyörű tengerpartok és nyüzsgő városok várják azt, aki Indiába látogatna.

AMI MÉG ÉRDEKELHET