Így nincs többé cigiszag, lábszag a kocsidban!

Miért pont a kocsidban lenne kellemetlen szag, ha lehet helyette sütiillat is?

Fotó: Shutterstock

Az illatok meghatározó részei a mindennapjainknak, és így van ez az autónk esetében is. A hűvös idő beköszöntével megérkeztek otthonunkba az ősz illatos velejárói: az almáspite, a forralt bor, a karamella illata tölti be az érzékeinket. Miért lenne ez másképpen az utazásaink során?

Lássuk, hogy melyek azok az autóparfümök, melyek nem csak az illatukkal, hanem a küllemükkel is elvarázsolnak. Ha pedig mindezt az autónkban érezzük, akkor befolyásolni tudjuk vezetés közben a hangulatunkat. A parfümök különböző történeteket mesélnek, az illatakkordok selymes találkozása pedig érzelmeket vált ki.

Mindannyian tudjuk, hogy a különböző illatok különböző módon hatnak ránk: a levendula például megnyugtat, míg a citrusos aromák energiával töltenek fel.

Kétféle autóillatosítót különböztetünk meg:

  • Akaszthatót
  • Szellőzőnyilásra rakhatót
Kezdjük a legrégebbi, és egyben legelterjedtebb megoldással!


AKASZTHATÓ AUTÓILLATOSÍTÓK

Fotó: Charabanc

Most ne a régi fenyőformájú, nem túl kellemes illatú illatosítókra gondolj, mert szerencsére rengeteget fejlődött azóta ez a szegmens.

Nemcsak az otthon illatát idézik fel, hanem a cigarettafüstöt is képesek elfedni a legújabb fejlesztések, jó példa erre a Yankee Candle Car Jar, amely jó munkát végezhet az autó friss illatának megőrzésében. Tengerparti és pamut illata nagyon jól közreműködik a füstszag megszüntetésében, de ez természetesen attól is függ, hogy valaki milyen gyakran dohányzik az autóban.

A Car Jar Ultimate tégelyek ezen kívül jobban bírják a cigarettafüstöt, mint a hagyományos kartonos illatosítók.

A kézzel készült acél, és bőr Charabanc elegáns, és letisztult dizájnjával egyszerűen elbűvöli a használóját. Az illata leginkább egy összetett parfümére emlékeztet, amely sokrétű, és fokozatosan tölti be a teret.

Többféle módon lehet használni: fel lehet akasztani a visszapillantó tükörre, és rögzíthető is a mágneses hátlap segítségével a szellőzőnyílásba is.

SZELLŐZŐNYÍLÁSBA RAKHATÓ AUTÓILLATOSÍTÓK

Fotó: L'Original

Az alig észrevehetőtől egészen a designer darabokig mindenféle megtalálható ebben a kategóriában különböző méretben, illatban és anyagfelhasználással.

A legszebb, és egyben legintenzívebb illatú autós diffúzor a Diptyque–é, amely fekete-arany küllemével, illatintenzitás állítási lehetőségével abszolút győztes az illatosítók között.

Finom, lágy illatával betölti a teret, és elfedi a kellemetlen szagokat is.

A L'Original diffúzorai stílusosak, és nem szokványos dizájnnal rendelkeznek a polírozott fém felületükkel és gömbszerű kialakításukkal. Ezek is az autó hűtőrácsába illeszkednek, ám sokkal kisebbek, és kevésbé lehet őket ezáltal észrevenni. Többféle fém kivitelezés közül lehet választani a szürkétől a rozé aranyig.

Elegáns, téglalap alakú fa diffúzorral jött ki a Rituals autós illatosítója, mely hatalmas illatválasztékkal rendelkezik a közkedvelt japáncseresznyétől egészen a vadfügéig.

Egy közös van bennük: a kivitelezésük rendkívül letisztult, nagyon jól fedik el a kellemetlen szagokat, miközben otthonos illatot varázsolnak a gépjárműbe. Stílusosak, és a hosszú autóutakra is tökéletesek lehetnek.


AMI MÉG ÉRDEKELHET