A német sziget, amely Brigitte Bardot és Thomas Mann kedvence volt

A buliközponttá avanzsált német szigetet az 1960-as években kapták fel igazán.

Keystone/Getty Images

A világ bővelkedik olyan üdülőhelyekben, melyek többek között arról is híresek, hogy a vagyonos emberek előszeretettel látogatják őket: gondoljunk csak a Maldív-szigetekre, Dubajra vagy az Amalfi-partra. Létezik viszont egy olyan német sziget, amelyet annak ellenére, hogy nem szokott felkerülni az utazási listákra, igencsak szívesen látogatnak a gazdag turisták, és sokáig a hírességek egyik buliközpontja is volt.


Fotó: Kevin Martin Jose / Unsplash

Sylt-sziget

A dán határhoz közel, az Északi-tengeren található Sylt szigetének homokos tengerpartjaira, természeti kincseire és gourmet éttermi szcénájára az utóbbi időben egyre több tehetős utazó figyelt fel – mutatja be a szigetet az Euronews.

A sziget az 1960-as években kezdett a figyelem középpontjába kerülni, amikor újramárkázta magát buliközponttá. Miután egy tehetős német playboy, Gunter Sachs meglátogatta Syltet, a világ hírességei közül többen döntöttek úgy, ők is megnézik maguknak az „újonnan felfedezett” szigetet.

A VIP-vendégeket – köztük Sach akkori feleségét, Brigitte Bardot francia színésznőt – a pezsgő éjszakai élet, az extravagáns életmód, illetve Németország első nudista strandja vonzotta Syltre.

Keystone/Getty Images

Német strandolók a szigeten

A sziget ezt követően a bőség és a gazdagság szimbólumává vált, de egyben egy olyan menedékhelyet is jelentett a hírességek számára, ahol elbújhatnak a nyilvánosság elől.

Ez is érdekelhet: Egy ország, hétezer sziget: a Fülöp-szigetekre egy élet is kevés – 2. rész

De mi van a Sylt-szigeten?

Fotó: Achim Thomae / Getty Images

Sylt-sziget

Az utazókat elsősorban Sylt fehér, homokos tengerpartjai, fine dining éttermei és ötcsillagos szállodái csábítják az Északi-tengerre. Utóbbiak közé tartozik a Budersand Hotel, ahol például spa, golfpálya és egy Michelin-csillagos étterem, a Kai3 várja azokat a vendégeket, akiknek nem jelent gondot egy kis extra pénzt kiadni.

Egyébként nem ez az egyetlen fine dining étterem a környéken: itt található például a két Michelin-csillaggal büszkélkedő Söl’ring Hof is, ahol hat-, hét- és még nyolcfogásos kóstolómenüt is kipróbálhatnak az ínyenc utazók.

Syltet persze nem csupán a finom fogások miatt látogatják az emberek. A sziget 40 kilométernyi tengerpartjával és jellegzetes homokdűnéivel a természet kedvelőinek is ígéretes helyszínt jelent.

Ezen felül a szigetet körbevevő Watt-tenger 2009 óta az UNESCO világörökségekhez tartozik: apály idején a látogatók vályogtúrákon figyelhetik meg a hullámtér biológiai sokszínűségét és egyedülálló ökoszisztémáját.

Ha Oppenheimer kedvenc szigetét is meglátogatnánk: Ezen az apró szigeten töltötte Oppenheimer utolsó napjait

Fotó: Jorg Geuel / Getty Images

Híd a homokdűnék fölött, Sylt

A sziget ráadásul az aktív olvasók számára is érdekes lehet, ugyanis Sylt Thomas Mann egyik kedvenc úti céljának számított: a német irodalom egyik legnagyobb alakja gyakran nyaralt a szigeten lévő Kampen településén

Ha kedvet kaptunk ahhoz, hogy a hírességek nyomába szegődjünk, repülőre, autóba és vonatra is szállhatunk: az úti cél repülőtérrel és vonatpályaudvarral is rendelkezik.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET