Ez vár idén a Strand Fesztiválon!

Nézd és hallgasd meg az új generációt!

strand fesztivál

Akad köztük, aki mindössze két év alatt jutott el az első koncertjétől a telt házas Arénáig. Van, aki már többször sold outra hozta a legnagyobb budapesti szórakozóhelyet, s akad olyan is, aki a YouTube-trendinget uralja. És persze valószínűleg lesz közöttük olyan is, aki a sikerre többet várva ugyan, de végül szintén a magyar pop hosszú évekre meghatározó alakjává válik. Egy közös nevezőjük azonban biztosan van: mindegyiküket láthatod idén a STRAND Fesztiválon.

Beton.Hofi (augusztus 24.)

Fotó: Facebook/ Beton.Hofi

Egy interjújában azt mondta, hogy félprofi futballkarrierjének földbe állása után eltűnt az életéből egy nagy adag szenvedély, amit pótolni kellett valamivel. Ez lett a rap. Egyáltalán nem szokás ugyan sportsérüléseknek örülni, de az biztosan jó, hogy Schwarcz Ádám előbb a slam poetryben, majd végül a zenében találta meg önmagát. Beton.Hofi világát egyéni hangzás, erős mondanivaló, hol szofisztikált, hol egyenesen kocsmanyelven megfogalmazott szövegek jellemzik, vizualitásáért pedig a zseniális Miki357 felel.

DZSÚDLÓ (augusztus 24.)

Juhász Marci is a slam poetry közegéből robbant be a pop- és trapzene világába. Szókimondó és önreflexív dalaival elvarázsolt minden korosztályt és a szakmát is. 2020-ban ő vitte haza az MTV EMA legjobb magyar előadónak járó díját, majd egy évre rá a Fonogramon az év felfedezettje lett. Budapest Parkos sold out buliján a Fotofóbia és a Szörnyeteg című nagylemezeit pörgette, legújabb dalaival, a Rosszlánnyal és a Függővel már egy új érát harangozott be.

AZARIAH (augusztus 24.)

2021. július 1-én adta karrierje első koncertjét egy budapesti szabadtéri szórakozóhelyen, telt ház előtt. Ugyanebben az évben ő kapta az MTV EMA-n az év magyar előadójának járó díjat, idén pedig már hónapokkal a buli előtt sold out volt az ország legnagyobb fedett sportarénájában rendezett koncertje. A szakmabeliek úgy tartják, ha valakinek esélye van a nemzetközi karrierre, az éppen ő.

Ajsa Luna (augusztus 24.)

Fotó: Facebook / Ajsa Luna

Hercegnőpop? Vagy a hazai pop új hercegnője? Ajsa Luna dalszerző-énekesnőt korábban főként Hundred Sinses és Beton. Hofis együttműködéséből ismerhettük, ám márciusban Világvége című első albumával bebizonyította: nemcsak egy collab-előadó! A Z generáció nehézségeit és a spiritualitást jó ízléssel keverő 22 éves lány a Keret Kikeltetőjén már bizonyított, idén pedig meghódítja az összes fesztivál színpadát is.

On The Low (augusztus 24.)

Néhány év alatt az egyik (ha nem a) legmenőbb hiphop partisorozattá, sőt már-már mozgalommá váltak, olyan nevekkel, mint Gyuris, AKC Misi, Valter, Szalai, Grasa, Ercsé vagy Ekhoe. Előadóik legfőképpen az új generációs rap, trap, drill és cloud műfajokat képviselik.

Co Lee (augusztus 24.)

Halász Kolos megjárta Londont és Bécset, és kétszer is dobbantott a bohócsuliból azért, mert szíve Budapestre és a hazai rapközegbe húzta. A Wavy kollektívában angol nyelvű számaival ismertté vált srác idén magyarra váltott, Cirque de L’Homme című nagylemezére pedig olyan előadókat sikerült behúznia, mint Beton.Hofi, Gyuris vagy a Slow Village Goulascha. Co Lee jelenleg egy mixtape-en dolgozik Kolibrivel és Tembóval, és ő jegyzi a nyár egyik legnagyobb slágervárományosát is. Hangolódjatok velünk a Beatrickkel és Miller Dáviddal közös Angyallal!

Hundred Sins (augusztus 25.)

Fotó: Facebook / Hundred Sins

A misztikus-maszkos producer-dalszerző olyan előadókkal dolgozott együtt az utóbbi években, mint a Halott Pénz, Ohnody, Lil Frakk, Kristoaf, Azahriah, de neki köszönhetjük Beton.Hofi Bagiráját is. Pócsi Botond – azaz Hundred Sins – 2016 óta lép fel ezen a néven. Egy focibaleset után dőlt el, hogy a zenekészítés útjára lép, és bár pályája kezdetén még neki kellett győzködnie az előadókat, ma már a Z generáció legfelkapottabb producereként tartják számon.

T. DANNY (augusztus 26.)

Kevésen múlott, hogy Telegdy Daniból nem lett hivatásos sportoló, hiszen nyolc évig versenyszerűen úszott, majd hét évig kosárlabdázott. Aztán jött Eminem és még jó pár rapper, a 15-16 évesen szövegírással próbálkozó srácból pedig végül mégis inkább előadó lett. Ma ő az ország egyik legnépszerűbb sztárja, akinek jelenleg kilenc klipje haladta meg a tízmilliós nézettséget a YouTube-on. Danny „rendes” zenekaros koncertjei legalább olyan erősek, mint azok a bulijai, amikor még egyedül állt színpadra. Érdemes meghallgatni őt Zamárdiban!

Valmar (augusztus 26.)

Négy év telt el azóta, hogy Marics Peti és Valkusz Milán a STRAND backstage-éből vlogolt, és meglepődtek azon, hogy Lábas Viki ismeri az egyik dalukat. A Deák téri gyrostál óta leugrottak Suzival a Balatonra (5,8 milliós nézettség!), lett egy 20 milliós daluk Manuellel, valamint Brunóval és Spacc-kal. Az Úristen (36 millió!!!) pedig a 2022-es év egyik legnagyobb slágere volt. A két srác óriási bulit csapott tavaly a STRANDon – idén még nagyobb durranást ígérnek!

AMI MÉG ÉRDEKELHET