A gyönyörű spanyol kisváros, amit Caprihoz hasonlítanak, csak kevesebben látogatják

A turisták egyelőre még nem árasztották el.

​Moraira, Spanyolország
Shutterstock

Gyakori jelenség, hogy a népszerű úti célok előbb vagy utóbb annyira felkapottá válnak, hogy egyre nehezebb élvezni őket az állandó tömegtől – mindez az olaszországi Caprira is igaz. Van viszont egy spanyol tengerparti város, ami hasonlít hozzá, és egyelőre elkerülte az utazók figyelmét.

Capri az azonos nevű, Nápolyi-öbölben fekvő olasz sziget nagyobbik városa (a másik település Anacapri). Népszerűsége az 1950-es évek óta töretlen az olasz és a külföldi turisták körében, sokszor nemes egyszerűséggel a „Mediterrán gyöngyeként " hivatkoznak rá. Természeti adottságai mellett tele van luxus-bevásárlóutcákkal, partjain pedig hírességek jachtjai horgonyoznak.

Fotó: Shutterstock

Capri, Olaszország

A 7000 fős üdülőváros, bár tényleg festői szépségű, nyáron nem feltétlen a legjobb úti cél, ilyenkor ugyanis szó szerint elárasztják a turisták – akik közül a legtöbben egyébként csak egy-két napra érkeznek, hiszen Capri Nápolyból vagy Sorrentoból egy rövid hajóúttal is elérhető.

Ez is érdekelhet! 7 európai város, ahová télen is érdemes elutazni a szakértők szerint

Fotó: Unsplash/Julia Worthington

Capri, Capri, Olaszország


Ehhez képest Morairát, a legalább ugyanilyen gyönyörű spanyol tengerparti várost még alig fedezte fel valaki.

A fehér homokos partjáról elnevezett Costa Blancához tartozó település picit nagyobb, mint Capri, körülbelül 10 ezer ember otthona.

Ez is érdekelhet: 7 autentikus spanyol recept otthonra, ha már most hiányzik Spanyolország

Shutterstock

Moraira, Spanyolország

Ugyan a látogatók egyre többször emlegetik a spanyol Capriként, és a két városnak valóban sok közös vonása van, nem beszélhetünk pusztán „hasonmásról”, Moraira ugyanis egy klasszikusan spanyol karakterű kisváros.

Sziklás dombjai viszonylag gyorsan elérhetőek a városból, ráadásul kirándulás közben páratlan kilátás nyílik a Costa Blancára. A központban pedig helyi boltok és kis piacok kínálatában merülhetünk el – Caprival ellentétben nyugodt, már-már privát körülmények között – ugyanez igaz a kiváló éttermekre és kávézókra is.

Fotó: Shutterstock

Moraira, Spanyolország

Figyelmedbe ajánljuk! A National Geographic ezt a 30 úti célt ajánlja 2024-re, ha egy kis izgalomra vágyunk

Ráadásul a város klasszikus mediterrán éghajlattal büszkélkedhet: az évente körülbelül 300 napsütötte nap mellé forró nyár társul, míg a tél kifejezetten enyhe a városban, mivel a környező hegyvonulatok védelmet nyújtanak a zord időjárás ellen. A tenger hőmérséklete a nyári hónapokban eléri a 25 Celsius-fokot, és a július-augusztus hónapokban alig esik.

Shutterstock

Moraira, Spanyolország

Azoknak pedig, akik már a jövő évi strandszezont várják, jó hír, hogy a város strandjai rendszeresen megkapják a Kék Zászló minősítést a környezetbarát és biztonságos európai szabványok betartásáért. Ha tehát a világ zajától távolabb szeretnénk pihenni, érdemes megfontolni, hogy ide szervezzük a 2024-es nyaralást.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET