Új vasútvonal kötheti össze a tengerparti városokat Dél-Spanyolországban

Mindent a turistákért!

Malaga, Spanyolország

Egy 2,5 milliárd eurós – közel 1000 milliárd forintos – projekt keretében hamarosan meghosszabbíthatják a vasútvonalat a dél-spanyolországi Costa del Sol (Napospart) turisztikai régió mentén. Az új szakasz Malagától Fuengiroláig tartana, a cél pedig a turisták által kedvelt, napsütötte tengerparti szakaszok közvetlen összekötése.

Nemrég részletes tervet mutattak be arról a vasúthálózatról, amely Guadalhorce-völgyön keresztül teljesen összekapcsolná Malagát és Marbellát, írja az Euronews.

Jelenleg rengeteg turista – a gyorsabb közlekedés érdekében – inkább telekocsi és egyéb alternatívákat vesz igénybe a vasút helyett a népszerű turisztikai a régióban, de ha a projekt megvalósul, a naposparti üdülővárosok közötti menetidő 45-50 percre csökkenhet. Emellett a tervek szerint az új hálózat a Costa del Sol kórház és a buszpályaudvar könnyű elérhetőségét is biztosítana.

Ha minél hamarabb utaznál: Garantált napsütés: 5 spanyol sziget, ha májusban utaznánk

Costa del Sol felfedezése

Fotó: Chino Rocha/Unsplash

Marbella, Spanyolország

A vasúti szakértőkből álló fejlesztőcsoport több olyan megállót közbeékelne a két végállomás közé, ahol élvezetes, rövidebb kitérőket is tehetnének az utasok – felfedezve ezzel a környék gyönyörűségét.

Többek között egyik ilyen az a Mijas Costa, amely egy 12 kilométeres, tengerpartokból és turisztikai üdülőhelyekből álló sáv –beleértve La Cala de Mijas csodaszép halászfaluját. Másik ilyen gyöngyszem Mijas Pueblo, amely egy fehérre meszelt, virágos házakból álló lenyűgöző falu.

Rengeteg gyöngyszemet találunk a Ibériai-félszigeten: A gyönyörű spanyol kisváros, amit Caprihoz hasonlítanak, csak kevesebben látogatják

A lakhatási problémát is megoldaná

Fotó: Darren Tolley/Unsplash

Mijas, Spanyolország

Az új útvonal nem csupán a turistáknak kedvezne:

„ A vasútvonal segít strukturálni a tartományt a népesség szempontjából. Megoldhatná a lakhatási problémákat, mivel ösztönözné az átjárhatóságot, társadalmi beilleszkedést a távolabbi területeken élők számára is

– fejtette ki Pablo Marín, a regionális vasúttársaság munkatársa.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET