Ezt a 10 spanyol várost keresd fel, ha nem bírod a hőséget

Ha a 35 Celsius-fok már túl sok lenne.

valencia

Valencia, Spanyolország – Fotó: Shutterstock

Az elmúlt években tapasztalható rekordhőmérsékletek miatt egyre többen a viszonylag hűvösebb hónapokra időzítik a nyaralást. Tavaly egész Dél-Spanyolországban óriási hőség uralkodott, ami komoly erdőtüzeket is okozott: Sevillában például 41, Madridban 38, Katalóniában pedig ennél is melegebb, 45 Celsius-fokot mértek. Emiatt összeállítottak egy listát olyan spanyol úti célokról, amiket április és június között érdemes felkeresni.


Az Express által publikált felmérésben a kutatók április, május és június hónapjaira vonatkozóan utánajártak annak, hogy Spanyolország legnépszerűbb turisztikai célpontjain mekkora átlagos nappali hőmérsékletre és átlagos UV-értékre lehet számítani, illetve a várható „páratartalom kellemetlenségi szintjét” is figyelembe vették.

Ezek alapján a lista élére Spanyolország harmadik legnagyobb városa, Valencia kerülhetett. Az Ibériai-félsziget sokszínű nagyvárosát hosszú tengerpartjainak, szórakozási lehetőségeinek és persze a történelmi szempontból jelentős épületeinek köszönhetően évről évre sok utazó szemeli ki magának,

áprilisban, májusban és júniusban pedig az átlagos hőmérséklet is kellemes, 19-26 Celsius-fok között alakul.

Európai vonatkozásban is készült egy ajánló: 5 hűvös európai úti cél, ha nem bírod a nyári hőséget

Második helyen a Valenciától északra található Castellon de la Plana középkori városkája áll 18 és 27 Celsius-fok között ingadozó átlaghőmérsékletekkel. A múzeumokban, építészeti remekekben és homokos partokban gazdag településen bőven akad látnivaló; erre járva mindenképpen érdemes elutazni a természetvédelmi területeknek számító Parque Natural Islas Columbretes szigetek területére.

Harmadik helyen az andalúziai Huelva kikötővárosa végzett: a portugál határhoz közel fekvő dél-spanyol város érdekes elhelyezkedése miatt sok természeti látnivalóval büszkélkedhet, de persze a városnézésről sem kell lemondani; az említett hónapokban 21-28 Celsius-fokos környezetben járhatják be az utazók a templomocskák, a piacok és az éttermek egyvelegét.

Az all inclusive utazásokhoz pedig ezeket a helyeket vegyük célba: Édes semmittevés – ezeket az országokat válaszd, ha all inclusive nyaralást terveztek

A legideálisabb spanyol városok listája végül így alakult – a felsorakoztatott számok az áprilisi, májusi, illetve júniusi átlaghőmérsékletet jelölik:

  1. Valencia: 20, 23, 26
  2. Castellon de la Plana: 20, 23, 27
  3. Huelva: 21, 25, 28
  4. Javea: 20, 23, 26
  5. Moraira: 20, 23, 26, 26
  6. Alicante: 20, 23, 27
  7. Denia: 20, 23, 27
  8. El Campello: 20, 23, 27
  9. Cádiz: 20, 23, 26
  10. Guardamar del Segura: 21, 23, 27

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET