A település, amit kizárólag egy barlangon keresztül lehet elérni

Spanyolország északi részén, Asztúria régiójában van egy apró község, ahova csak egy meseszép barlangon keresztül tudunk eljutni.

barlang, spanyolország

A világon számos elképesztő desztinációval találkozhatunk, a spanyolországi Cuevas del Agua településéhez viszont nehezen találunk hasonlót. A Ribadesella községében elhelyezkedő települést a Sella folyó hídján átkelve tudjuk megközelíteni, a régészeti szempontból fontos környék viszont nem csak erről a barlangról híres.


Spanyolország sokszínű földrajza évről évre érdekesebbnél érdekesebb úti célokkal varázsolja el a látogatókat, az északi La Cuevona (vagy más néven Cuevona de Cuevas) pedig az egyik legkülönlegesebb titka az országnak.

A varázslatos települést egy 300 méter hosszú mészkőbarlangon keresztül lehet elérni, de szerencsére az átjárón egy aszfaltút vezet át, mely autóval is járható.

Shutterstock

La Cuevona barlang, Asztúria, Spanyolország

Ahogy az utazók belevetik magukat az ország hegyvonulataiba, rátalálhatnak egy patakra, melyet lenyűgöző geológiai képződmények szegélyeznek. A patak, így a barlang is közel található az A-8-as autópályához, ám ahhoz, hogy keresztülmenjünk rajta, először Ribadesella központjához kell eljutniuk – tájékoztat a látványosság megközelíthetőségéről az Express.

Ez is érdekelhet: Tudtad? Nem mindig London volt az Egyesült Királyság fővárosa

Az utat különböző mészkőképződmények, például cseppkövek (sztalaktitok, azaz függő-, illetve sztalagmitok, azaz állócseppkövek - a szerk.) és lávafolyamok teszik varázslatossá. Ezen formációk közül némelyik egyedi nevet is kapott. A legismertebbek közé tartozik a La lengua del diablo (Az ördög nyelve), illetve a Las barbas de Santiago (Szent Jakab szakálla).

Shutterstock

Magtárak Cuevas del Agua településén, Asztúria, Spanyolország.

Továbbhaladva sem kell csalódnunk a látványban, ugyanis Cuevas del Agua történelmi településén is bőven akad látnivaló. Kultúrájának lényegét jól mutatják a hórreosnak nevezett magtárak, a tradicionális házak pedig kitűnően ábrázolják az asztúriai építészetet.

Ha egy igazán békés nyaralásra vágyunk, a hegyek lábánál található apró település tökéletes környezetet biztosít: a malomtúráktól kezdve a lovaglásig, ezen a helyen a nyugalmat maximum az úton sétáló tehenek és csirkék zavarhatják meg.

Olvasd el ezt is! Ilyen egy óceánjáró hajón dolgozó ember élete

Ribadesella községében egyébként több barlang is található, az egyik leghíresebb a Tito Bustillo-barlang, melyet az egyik legjelentősebb régészeti lelőhelynek tekintenek. A La Cuevonától északra található barlang tele van barlangrajzokkal, melyek egy része állatokat, főleg lovakat és szarvasokat ábrázol.

A paleolitikumból, azaz az őskőkorból származó barlangrajzokat már az UNESCO is elismerte, a Tito Bustillo-barlang pedig a 2008-tól került fel a világörökségi listára – ismerteti a barlang jelentőségét a centrotitobustillo.com.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazin néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET