Nem jött be a népszerű utazási hack, le kellett mondania a spanyol nyaralását

Úgy tűnik, nem mindig éri meg trükközni.

 United Airlines
Shutterstock

Számtalan utazási trükkről olvastunk már: néhányuk praktikus csomagolási módszerekről szól, mások pedig a pénztárcánknak segítenek. A skiplaggingnak nevezett módszerrel pedig köztudottan sokat tudnak spórolni az emberek – már ha nem buknak le, mint Theresa McKinney.


Theresa McKinney az Egyesült Államokból szeretett volna Spanyolországba jutni, de számításait keresztülhúzta a légitársaság. McKinney eredetileg Clevelandból tervezett Madriba utazni. Az út maga egyetlen, newarki átszállással sikerülhetett volna, ha férjét nem szólította volna a munka Bostonba.

Theresa ugyanis túl későn realizálta, hogy férjének ezidőben Bostonba kell utaznia üzleti okok miatt. A nő szeretett volna Bostonba utazni férjével, mivel még sosem járt a városban.

A problémák ott kezdődtek, amikor megpróbálta a spanyol utazás indulási helyszínét Clevelandről Bostonra változtatni, ugyanis az United Airlines légitársaság csak egy 900 dolláros (közel 336 ezer forintos) összegért tudta volna ezt elintézni.

Természetesen McKinney ebből nem nagyon kért, úgyhogy ő is a skiplaggingnek nevezett módszerhez folyamult – számolt be McKinney terveiről az Independent.

Bár Theresa nem tudta kikerülni a stresszt, te még megteheted! 7 rossz szokás, amit ha megváltoztatsz, nem lesz stresszes az utazás

Mi a fene az a skiplagging?

Giphy

Az angol skiplagging kifejezést arra az utazási trükkre használják, amikor valaki kifizet egy random célállomásra szóló, átszállásos repülőjegyet, csakhogy a végállomásra érkezés helyett útközben „kiugrik” és átszáll egy olyan gépre, amivel már a tényleges úti céljához tud eljutni.

Hogy miért használják sokan ezt a hacket? A légitársaságok által kínált utak ára eltérő. Gyakran megesik, hogy például (McKinney eseténél maradva) Bostonból Madriba jutni sokkal drágább, mint Bostonból elrepülni Newarkba (azaz az átszállási ponthoz), majd ott elcsípni a csatlakozó járatot.

A skiplagging maga bár nem illegális, a legtöbb légitársaság szabályzata viszont szigorúan tiltja az ilyesfajta trükközést.

McKinney tehát a 900 dolláros összeg hallatán úgy döntött, kipróbálja a skiplagginget és inkább vesz egy 60 dolláros (nagyjából 22 ezer forintos) repülőjegyet Newarkba, hogy aztán el tudja csípni a már Madriba induló gépet.

Azonban amikor lefoglalta a Bostonból Newarkba induló járatot, az United Airlines szinte azonnal törölte is a foglalását. A törlést azzal indokolták, hogy ez az utazás ütközik egy másikkal. Sebaj – gondolta McKinney miközben lefoglalta ugyanazt az utat egy másik légitársaságnál.

Ezt olvastad már? 111 utas, nulla bőrönd: rekordhiba történt egy légitársaságnál

Fotó: Shutterstock

Biztonságiőr

A feketeleves csak a newarki leszállást követően érte: a repülőtéri személyzet egyik tagja megkérdezte tőle, hogy miért nem volt rajta a Clevelandból induló gépen.

„Nem értettem, miért kell magyarázkodnom a személyes utazásaimról, szóval annyit mondtam neki, hogy megváltoztak a terveim és Bostonból kellett útra kelnem”

– mondta el McKinney.

„Azt mondták, hogy mivel nem szálltam fel Clevelandben a járatra, ezért az egész utazásomat eltörölték. Persze biztosítottak arról, hogy így is eljuthatok Madriba, ehhez viszont muszáj lett volna kifizetem a 900 dolláros összeget”

– számolt be balszerencsés napjáról McKinney.

Ahelyett, hogy kifizette volna az igencsak borsos díjat, Theresa inkább lemondta az egész spanyol nyaralást.

„Az biztos, hogy nem fogok többször ilyet megpróbálni”

– tette hozzá.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET