Sárga ruhás lány a világ körül

A RoadMovie Podcast új adásának vendége Harmincz Rita utazó blogger, aki ezúttal Indonéziáról, a második otthonáról mesél.

Indonézia sokkal több, mint Bali (ha csak a 18 ezer szigetet és a 275 milliós népességet vesszük, máris számszerűen látszik, milyen hatalmas), bár a legtöbben Balival azonosítják. Hogy mit is érdemes Indonéziában felkeresni, merre indulj, ha több hét áll rendelkezésedre, arra a Sárga ruhás lány ad választ az új műsorban.

Rita az elmúlt években rengeteg időt töltött az indonéz szigeteken, napokon belül meg is jelenik Keleti mesék című könyve, amelyben részben ezeket az utazásait is feldolgozza. Az utazóblogger 2014-ben indult útnak, a lökést pedig egy thaiföldi vakáción tapasztaltak adták meg neki: ott döbbent rá, hogy nem elég neki évente néhány hét szabadság, úgy szeretné a világot járni, mint azok a hátizsákos kalandorok Thaiföldön, akiknek életformájuk az utazás és hónapokig, évekig járják a világot. Ott nyomban elkezdett azon gondolkodni, ő ezt hogyan valósíthatná meg, hiszen nem voltak milliók a bankszámláján.

Ha van időd, mindened van...

Mianmar

Rita ideális helyzetben volt, szerette a munkahelyét, a kollégáit, az életét, de mégis nagyobb szabadságra vágyott, utazni akart, időkorlát nélkül. Mit csináljon egy kalandor, ha nincsenek erre milliói? Itt lehet-e hagyni mindent, hogy egyedül útnak induljunk? Mennyi pénzre van szükségünk az utazáshoz, ha egyszerűen, szerényen akarunk világot járni? Rita kendőzetlenül elárulja, hogy milyen elhatározásokra van szükség hozzá és ő hogyan tette meg az első lépéseket.

Hogyan tovább?

Ha elfogy a pénzed például Indonéziában, hogyan pótolod? Milyen lehetőségek jönnek szembe? Hogyan lehet olcsón utazni úgy, hogy szigetországon belül ne költs túl sokat hajóra vagy repülőre? Rita példákat is mond, őt milyen lehetőségek találták meg az út során, miből lett bevétele és min tudott sokat spórolni. A blogger mai napig tudja a menetrendeket, a jó szállásokat és abban is tanácsot tud adni, merre indulj, ha mondjuk 3 heted van Indonéziára – Rita tulajdonképpen most is ebből él, idegenvezetőként menetrendet állít össze azoknak az utazóknak, akik szívesen belevágnának egyedül egy nagyobb kalandba, de szeretnének egy mankót hozzá. Érdemes egy tapasztalt utazótól utazási itinert, tanácsadást rendelni? Mindenképp! Aktualizált menetrendekkel, jegyárakkal, útvonalakkal olyan naprakész infókhoz juthatsz, amivel az első napokban megspórolhatsz egy csomó időt, pénzt és bosszankodást.

3 úti cél

A műsorban három nagy és kedvelt desztinációról lesz szó: Baliról, Floresről (a világon az egyetlen hely, ahol a Sárga ruhás lány, saját elmondása szerint, otthon érezte magát) és Pápuáról. Miért olyan ismert és közkedvelt Bali? MItől olyan csodálatos Flores? Hogyan lehet ezekre a helyekre olcsón eljutni? Rita elmeséli mi is az a house sitting és milyen lehetőségek rejlenek benne.

Minden sziget más kultúra

A törzsekről, az ősi vallásokról és a világvallások hódításáról is hallhatsz történetek, sőt olyan ősi rítusokról is mesél Rita, amiről nehéz elképzelni, hogy még most is létező gyakorlatok. A szigetek sokszínűségéről, a gasztronómiáról, a szigetek közötti távolságokról, utazási lehetőségekről, a közbiztonságról is sokat tudhatsz meg az adásból, ami hasznos információ lehet, ha Indonéziába készülsz a közeljövőben.

Hallgasd meg a RoadMovie új adását!

AMI MÉG ÉRDEKELHET