12 új úti célra repülhetünk a nyáron a Wizz Air és a Ryanair járataival

Bővített a Ryanair és a Wizz Air is.

wizz air

2024 nyarától Európa két fapados légitársasága, a Ryanair és a Wizz Air is hat-hat új úti céllal bővíti kínálatát, ráadásul egyes meglévő útvonalakon is növelni fogják a járatszámokat. Mutatjuk, milyen helyekre tudunk majd közvetlen eljutni a nyári időszakban.


Ryanair

Még az előző héten tartott sajtótájékoztatót Budapesten a Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary. Az eseményen elmondta, hogy a légitársaság a nyári időszakban hat új útvonalat vett fel a menetrendjébe, melyek lehetővé teszik, hogy átszállás nélkül jussanak el a Magyarországról induló utazók az európai városokba.

Pár hónap múlva Budapestről

  • Frankfurtba (Németország);
  • Faróba (Portugália);
  • Milánóba (Olaszország);
  • Szkíathoszba (Görögország);
  • Triesztbe (Olaszország) és
  • Tiranába (Albánia) is elrepülhetnek a légitársasággal az utazók.

Ha már Frankfurt: 50 vadiúj felhőkarcolót húzhatnak fel Frankfurtban

Fotó: Nastya Dulhiier / Unsplash

Emellett a Ryanair 20 további útvonalon tervezi sűríteni a járatokat, ezekbe beletartozik például Alicante (Spanyolország), Bari (Olaszország) és Róma (Olaszország) is.

O’Leary az eseményen arról is tájékoztatott, hogy a légitársaság a tervek szerint 2024-ben összesen 5 millió utast szállít majd a magyar piacon, ami a tavalyihoz képest 22 százalékos növekedést jelent – számol be róla a Turizmus.com.

Ugyanakkor a Ryanair jegyei akár 10 százalékkal is drágulhatnak majd a nyári hónapokban.

Mint korábban írtuk, ezt többek között a Boeinget övező problémák is befolyásolják, ugyanis a légitársaság flottája kizárólagosan Boeing 737-es gépekből áll, a 2024-es év nyári időszakát pedig annak fejében tervezték, hogy a gyártó március végéig 57 új géppel lesz képes ellátni a céget.

A Boeing viszont a gyártási és minőségbeli problémák fennállásáig csupán havi 31 737-Max típusú repülőgépet értékesíthet, O’Leary elmondása szerint a Ryanair budapesti bázisára pedig két új gép fog érkezni.

Wizz Air

Júniustól a Wizz Air is új útvonalakkal lepi meg a Magyarországról induló utasait, akik innentől kezdve Budapestről

  • Brassóba (Románia);
  • Bukarestbe (Románia);
  • Brüsszelbe (Belgium);
  • Jerevánba (Örményország);
  • Stuttgartba (Németország) és
  • Valenciába (Spanyolország) is közvetlen járattal tudnak majd utazni.

A Wizz Air is járatsűrítéssel készül a nyári szezonra, ezek a madridi és alicantei (Spanyolország), az athéni és thesszaloniki (Görögország), a bázeli (Svájc), a glasgow-i (Skócia), a máltai (Málta), a milánói és római (Olaszország), valamint a párizsi (Franciaország) és a tiranai (Albánia) vonatkoznak majd.

Ráadásul a légitársaság magyarországi utasszállító kapacitása az új járatokkal együtt 6,67 millióra nő, mely mintegy 15 százalékkal haladja meg a tavalyit.

A Wizz Air budapesti bázisa is két új géppel egészül majd ki, flottája jelenleg 201 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből áll. Magyarországon összesen 5,2 millió utassal és 29 százalékos növekedéssel zárták az előző üzleti évet, írja az MTI.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET