A Ryanair váratlanul törölte két budapesti útvonalát

Pedig már a menetrendek is megvoltak.

ryanair, repülő

A légitársaság meglepő döntést hozott, ugyanis olyan járatokat törölt, amikre még lehet jegyeket venni.


Arról már írtunk, hogy egy Forbes által készített lista szerint a Ryanair számít a legmegbízhatatlanabb fapados légitársaságnak. Két járatán ezentúl viszont nem kell aggódnunk azért, hogy elkeveredik a bőröndünk, ugyanis novembertől nem fognak indulni.

Az említett járatok egyike a svéd Göteborgba, a másik pedig az angliai East Midlandsbe viszik jelenleg az utasokat.

Mindkét desztináció elvesztése fájdalmasan érintheti az utasokat, de a göteborgi talán nagyobb veszteségnek számít, mivel megszűnésével novembertől egyik légitársasággal sem lehet majd közvetlenül eljutni a városba.

East Midlandsbe eddig is csak a Ryanair indított járatokat, ezek után pedig a Nottingham és Birmingham között található repülőtérre is csak átszállással juthatnak el az utasok.

A cég lépése azért is különös, mivel az ír vállalatot jól ismerő emberek szerint a társaságra nem jellemző, hogy a téli vagy a nyári menetrend meghirdetése után törölne valamely járatot, a bennfentesek szerint ez inkább a WizzAir szokása.

Ugyanakkor az nem tagadható, hogy a Ryanairnél nem egyszer esett már meg, hogy az adott szezonra nem hirdetett meg járatokat (például Rimini, Poznan vagy Bournemouth esetében), de ez nagyban különbözik attól, amikor egy, már menetrenddel rendelkező desztináció egyik pillanatról a másikra csak úgy megszűnik.

Egyelőre az nem tisztázott, hogy a változás csak az idei szezonra vonatkozik-e és 2024-ben ismét visszatérnek a fent említett járatok – a kérdésre valószínűleg leghamarabb októberben kaphatunk majd választ.

AMI MÉG ÉRDEKELHET