A Ryanair saját oltási útlevelet vezetett be

A diszkont légitársaság nem késlekedett, gyorsan reagált a piaci helyzetre.

repuloter vakcinaigazolvany
Fotó: Getty Images

Az Európai Unió folyamatosan tárgyal a vakcinaútlevelekről, így még az sem biztos, hogy idén nyárra lesz egy egységes digitális vagy analóg okmány, amivel Európában utazhatunk. Egyelőre valószínűleg minden ország maga szabja majd meg, hogy kit és milyen oltással, okmánnyal enged majd be.

A Ryanair azonban nem tétlenkedett, fogta magát és piacra dobta Covid-19 Travel Wallet-ját, ahova az utasok feltölthetik a Covid-dokumentumaikat, például a negatív PCR-tesztek leleteit, az oltási igazolványokat, védettségi igazolásokat. A digitális vakcinaútlevél kizárólag a Ryanair applikációjából elérhető. Ahogy a legtöbb légitársaság, úgy a Ryanair is hónapok óta azon dolgozik, hogy kifejlessze azt a rendszert, ahova a védettséget és az oltási igazolásokat egységesen fel lehet tölteni, és amely mindeközben átlátható és felhasználóbarát is.

Fotó: Ryanair

Az mindenesetre már tisztán látható, hogy az EU-s országoknak nem lesz egységes vakcinaigazolványuk idén nyárra, mert kevés az idő, hogy kidolgozzanak egy közös iktatási rendszert vagy okmányt, így országonként más-más igazolványok lesznek érvényben. Az utazáshoz azonban mindenképp kellenek majd mindenféle okiratok, igazolások, orvosi leletek – ezek összegyűjtéséhez nyújt segítséget a Ryanair Covid-19 Travel Wallet-ja. A szakértők szerint Európában a nyári szünet kezdetére már a idősek és a veszélyeztetettek megkapják a vakcinákat, tehát az országok a nyárra talán enyhítenek majd a korlátozásokon – ha pedig ez bekövetkezik, akkor rengeteg utazó indul el a legkedveltebb turistaparadicsomokba.

A repülőtereken várhatóan nagyon nagy tömeg lesz, ha másfél év után szabadon lehet majd utazni, rengeteg család egyesülhet újra, a fiatalok is éheznek már a kalandokra, így nem lehet kérdés, hogy egy ilyen digitális tárca milyen mértékben segíti és gyorsítja majd a reptéri adminisztrációt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET