Rózsaszín álom: 4 meseszép pink tengerpart, ahol egy filmben érezhetjük magunkat

Színük nem az emberi közbeavatkozás eredménye.

Földünk tele van érdekesebbnél érdekesebb természeti jelenségekkel, ilyenek például azok a tengerpartok, ahol a csillogó fehér homok és a kék víz helyett a rózsaszín árnyalataival találkozhatunk. Ha esetleg egy ilyen különleges helyre szerveznénk a következő nyaralást, ezzel a 4 stranddal nem lőhetünk mellé.


Spiaggia Rosa, Szardínia 

Olaszország nyugati szigetén, Sassari városától északkeletre található Szardínia varázslatos strandja, a Spiaggia Rosa. A Budelli szigetén található tengerpartra már a 20. században is felfigyeltek, a turisták viszont úgy tűnik, nem akarták maguk mögött hagyni a rózsaszín strandot.

Emiatt 1994-ben az olasz hatóságok kénytelenek voltak kitiltani az utazókat a strandról, mivel az idő során rengetegen vittek haza a pink homokból. Így mára egy kevésbé élénk színnel találkozhatunk, ám a Spiaggia Rosa látogatásáról azért nem kell lemondanunk: szervezett túrák keretében még ma is látogatható a szardíniai csoda.

Izlandon például nem rózsaszín, hanem fekete part várja a látogatókat: 7 tengerpart, aminek a zord időjárás ad igazi hangulatot

Elafonissi Beach, Görögország

Görögországban, egészen pontosan Kréta szigetének nyugati oldalán húzódik a helyenként rózsaszínű partjáról ismert Elafonissi Beach. Az ilyen partok színüket a koralloknak, összetört kagylóknak, algáknak és baktériumoknak köszönhetik, a szín intenzitását pedig nagyban befolyásolja az árapály jelensége. A Spiaggia Rosához hasonlóan a turisták a görög homokból is előszeretettel tettek el otthonra, emiatt ennek a partnak a színe is kicsit megfakult. Mára a terület egy rezervátumként működik, melynek növény- és állatvilága védelem alatt áll.

Komodo-sziget, Indonézia

Indonézia közepén, az Ausztráliához közelebb eső régióban található a Komodo-sziget Pantai Merah néven ismert pink tengerpartja. A part színét a pirosas koralloknak köszönheti, ami így nagyon látványos módon vegyül a türkizkék tengerrel. A strandot a fürdőzőkön kívül a szarvasok is szívesen látogatják, amik az őshonos komodói varánuszok egyik fő táplálékául szolgálnak – többek között emiatt az egész térség védelem alatt áll.

Bár a helyi szabályozások nem olyan szigorúak, mint Szardíniában, de a homok hazavitelét itt is törvények tiltják, az ilyesfajta „szuveníreket” pedig a repülőtereken is szigorúan ellenőrzik.

Batumiba is érdemes egy kitérőt tenni: A négyévszakos üdülőváros a Fekete-tengernél, amit alig ismernek Európában

Grande Santa Cruz Island, Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek déli részén található a Grande Santa Cruz-sziget, amit sokan csak élénrózsaszín tengerpartjáról ismernek. A buja növényzettel határolt strandot is szigorúan őrzik a helyi törvények, az apró szigetre pedig csak reggel hét és délután kettő óra között lehet eljutni, a látogatáshoz pedig külön turistaengedély kiváltására van szükség.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET