Egy napsütötte, olcsó andalúz várost ajánlanak a szerelmeseknek 2024-re

Ha a Valentin-napi utazást terveznénk.

A hosszabb nyári utazásoknak is megvan a maga varázsa, de a rövidebb, egy hétvégét felölelő kiruccanások is jól tudnak esni – főleg, ha társunkkal indulunk útnak. Bár a pároknak szánt élményeknek sokszor borsosabb az ára, nem kell rengeteget költeni azért, ha kettesben romantikáznánk külföldön. Egy felmérés szerint ezeket az úti célokat érdemes feltenni a térképünkre, ha egy nem túl drága, romantikus kiruccanást tervezünk.


A Paying Too Much utazási biztosításokkal foglalkozó brit cég már készülődik a Valentin-napra, ugyanis a csapat annak járt utána, hogy mely európai desztinációk alkalmasak egy – brit utazóknak szánt – olcsóbb romantikus kiruccanásra.

Az Express által közölt felméréshez több szempontot is figyelembe vettek, mint például egy háromfogásos menü átlagos ára vagy a napi szállásdíjak átlagos ára.

1. Sevilla 

Az eredmények szerint a dél-spanyol nagyváros, Sevilla jó választás azon párok számára, akik egy romantikus utazás keretében szeretnék kipihenni a hétköznapokat.

A városban egy háromfogásos vacsora ára nagyjából 16 ezer forint környékén mozog. A kínálatból sem lesz nehéz választanunk, hiszen Sevillában spanyol éttermek tömkelege várja az éhes vendégeket. Persze a romantikus hangulatot csak fokozzák nem utolsó sorban a város zöldellő parkjai, az arab és a gótikus stílusjegyeket keverő épületei, arab fürdői vagy éppen a flamencoestjei.

Mi is nemrég Andalúziában jártunk Szuperintenzív Andalúz körtúra

2. Isztambul

A második helyezést Törökország kontinenseken átívelő városa, Isztambul érte el.

Itt egy éjszaka átlagos ára nagyjából 18 ezer forintra tehető, a város pedig nem szűkölködik látnivalókban sem. Ha erre járunk párunkkal, érdemes kipróbálni egy klasszikus török fürdőt, ami után egy randevúra is van lehetőség az egyik hagyományos török teaházba. Vacsora előtt érdemes a naplementét is megnézni a Boszporusz mellett sétálva, de persze a városban az éjszakai élet sem unalmas, így egyáltalán nem muszáj korán visszatérni a szálláshelyünkre.

A nászutasoknak ezeket a helyeket ajánlják: 5 romantikus úti cél, ami a nászutasok kedvence lehet jövőre

3. Porto

A harmadik legolcsóbb úti célnak a felmérés szerint a Duoro folyó partján fekvő Porto városa számít, ahol egy háromfogásos vacsorát ki lehet hozná két főnek nagyjából 15 ezer forintból. A portugál konyha mellett a borokra is érdemes időt szakítani: egy bortúra keretében például megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket. Napközben beruházhatunk egy vitorlázásra is, az estét pedig egy klasszikus fado-előadással zárhatjuk.

Ebből a listából kimaradtunk: Budapest nincs ott Európa 10 legjobb fővárosa között, ha legény- vagy lánybúcsúról van szó

A Paying Too Much szerint így néz ki a legolcsóbb romantikus úti célok toplistája, amire Budapest is felkerült:

  1. Sevilla, Spanyolország
  2. Isztambul, Törökország
  3. Porto, Portugália
  4. Budapest, Magyarország
  5. Madrid, Spanyolország
  6. Lisszabon, Portugália
  7. Prága, Csehország
  8. Ljubljana, Szlovénia
  9. Barcelona, Spanyolország
  10. Velence, Olaszország

Kérdéses, hogy Velence mennyire számít majd olcsónak: Megvannak a velencei turistaadó pontos időpontjai

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!

AMI MÉG ÉRDEKELHET